Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Liderii PSD din Estul ţării s-au reunit la Focşani


   Vicepremierul Liviu Dragnea, a  participat, joi după amiază, în Focșani, la o întâlnire cu liderii județeni ai PSD din zona de Est a țării. Acesta a declarat că scopul întâlnirii a fost acela de a organiza partidul pentru alegerile europarlamentare. ,,Subiectele abordate au fost legate de organizarea partidului pentru alegerile europarlamentare și fiecare președinte a prezentat și problemele specifice din județ cu care se confruntă. De asemenea, am discutat și despre relația cu PNL, dar și despre descentralizare”, a precizat Liviu Dragnea.
   Referitor la descentralizare, Liviu Dragnea a spus că ,,este un subiect pe care deja l-am discutat cu liderii din teritoriu ai PSD”, la care nu se va renunța. ,,Toți colegii din teritoriu mi-au spus că susțin în continuare procesul de descentralizare. Nu vom renunța la descentralizare. Așteptăm motivarea Curții Constituționale pentru a opera modificările necesare. Sunt convins că principiul ca atare nu poate fi declarat neconstituțional indiferent cine ori ce își dorește pentru că este unul folosit în toată Uniunea Europeană și SUA, decentralizarea fiind un proces care va duce puterea mai aproape de oameni și va ridica nivelul de calitate al serviciilor publice pe care le primesc cetățenii. Principiul descentralizării nu poate fi declarat neconstituțional, indiferent cine și-ar dori acest lucru”, a susținut Liviu Dragnea.
   Referindu-se la alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea a menționat că lista candidaților PSD pentru europarlamentare va fi aprobată în Comitetul Executiv al PSD pe 31 ianuarie, iar scorul minim pe care se mizează este de 35 % din opțiunile de vot. „Scorul pe care și l-a propus PSD este cel anunțat de Victor Ponta, de 35 % minim. Orice este peste 35% este bine primit. Dacă se organizează referendumul odată cu alegerile europarlamentare nu este bine să fie alocată mai mult de o zi pentru acest lucru. Pentru că este foarte greu de organizat în două zile. Îmi aduc aminte referendumul din 2003 pentru modificarea Constituției, care a fost tot de două zile și care a fost foarte dificil din punct de vedere al organizării. Åži nu sunt sigur că în această situație unul plus unul chiar dau doi. Pentru că s-ar putea obține efectul invers ca și dorință a cetățenilor care pot spune că nu mă duc sâmbătă ci mă duc duminică, iar duminică să constat că am ceva treabă”, a precizat Liviu Dragnea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?