Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Vrânceni trimişi în judecată pentru fraude cu asigurări


   Membrii unei grupări specializate în fraude cu asigurări, printre care și mai mulți vrânceni, au fost trimiși în judecată de oamenii legii din județul Tulcea. Polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate și procurorul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au finalizat cercetările în acest dosar de fraudă, trimițând în judecată mai multe persoane, dintre care patru din județul nostru. Este vorba de Camelia M., de 43 ani din comuna Mera, Aurelia V., de 43 ani, din Broșteni, Florin C., de 27 ani, din Mera, și Ionelia M., de 25 ani, din comuna Dumbrăveni.
   Împreună cu mai multe persoane din București și Tulcea, 13 în total, vrâncenii sunt cercetați pentru „săvârșirea infracțiunilor de constituire/aderare la grup infracțional organizat (art. 7 din Legea nr. 39/2003 privind prevenirea și combaterea criminalității organizate), înșelăciune cu consecințe deosebit de grave (art. 215 din Codul Penal), fals în înscrisuri sub semnătură privată (art. 290 din Codul Penal), uz de fals (art. 291 din Codul Penal) și spălare de bani (art. 29 din Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea și sancționarea spălării banilor, precum și pentru instituirea unor măsuri de prevenire și combatere a finanțării actelor de terorism)”.
   Potrivit anchetatorilor, gruparea de criminalitate organizată a fost constituită începând cu anul 2010, având drept scop obținerea de foloase materiale prin  fraudarea unor societăți de asigurări, atât din România cât și din străinătate. „Fraudarea se realiza prin falsificarea documentelor de solicitare a despăgubirilor, care aveau la bază evenimente asigurate nereale produse cu ocazia deplasării în străinătate a mai multor persoane. Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate 7 societăți de asigurare cu sediul în România, prejudiciate cu suma de 589.872,17 lei. În cadrul cercetărilor au fost identificate și societăți de asigurare cu sediul în străinătate (Germania, Marea Britanie, Franța, Belgia, S.U.A. și Hong Kong) care au fost fraudate. Cercetările au fost efectuate cu cei 13 învinuiți în stare de libertate. Pentru desfășurarea activităților s-a colaborat cu Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, Brigăzile de Combatere a Crimei Organizate București și Ploiești, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vrancea și Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea”, se arată într-un comunicat al IPJ Tulcea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?