Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

Amenzi în valoare de 100 de mii de lei pentru abateri în trafic


   Amenzile rutiere aplicate la finele săptămânii trecute au depășit 100 de mii de lei. Sâmbătă, polițiștii de la Serviciul Rutier au desfășurat o acțiune ce a avut drept scop reducerea numărului de accidente rutiere cauzate de viteza excesivă sau neadaptată. Potrivit inspectorului principal Cătălin Manea, de la Serviciul Poliției Rutiere, în timpul verificărilor au fost aplicate peste 200 de amenzi, dintre care 161 pentru depășirea limitei legale de viteză, iar 40 pentru alte abateri săvârșite în trafic. Oamenii legii au reținut 12 permise de conducere. 7 dintre acestea le-au fost reținute unor șoferi care au depășit limita de viteză cu peste 50 kilometri pe oră. Inspectorul principal Manea ne-a spus că cele mai mari viteze cu care s-a circulat prin localitate au fost de 103 kilometri pe oră, respectiv 102 kilometri pe oră. În timpul acțiunii au fost reținute și 2 permise pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare, iar 3 pentru alte abateri. Valoarea amenzilor aplicate în timpul acțiunii pentru combaterea vitezei excesive a fost de 54.767 lei.
     De asemenea, sâmbătă și duminică, polițiștii i-au avut în atenție și pe șoferii care consumă alcool, apoi se urcă la volan și pleacă la drum fără să conștientizeze că pun în pericol viețile proprii sau pe cele ale altor participanți la trafic. În timpul verificărilor au fost constatate 14 infracțiuni. În două cazuri a fost vorba de conducere sub influența băuturilor alcoolice, în alte șapte cazuri de conducere fără permis sau cu permisul suspendat, tot două permise s-au reținut și pentru conducerea unor autoturisme neînmatriculate și unul pentru o altă abatere. În timpul verificărilor pe această linie, oamenii legii au aplicat 254 de sancțiuni, 12 dintre ele fiind pentru conducere sub influența alcoolului. Valoarea amenzilor s-a ridicat la 47.132 lei. 
    Inspectorul principal Cătălin Manea ne-a spus că s-a acționat pe raza  localităților Urechești, Popești, Odobești, Gologanu, Milcovul, Suraia, Vânători, Ruginești, Pufești, Panciu și Mărășești. El a adăugat că în weekend-ul trecut, pe raza județului Vrancea nu s-a produs niciun accident de circulație soldat cu victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?