Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Filme de animație, acțiune și comedie la Focșani, Mărășești și Odobești


   Cinefilii sunt invitați la cinematograful Balada din Focșani în acest sfârșit de săptămână, pentru a urmări trei filme, pentru toate vârstele și gusturile. Sâmbătă și duminică, copiii pot vedea, de la ora 15.00, filmul de animație „Gnomeo și Julieta” (2011), cea mai frumoasă poveste de dragoste petrecută vreodată între… doi pitici de grădină. Într-o aventură contemporană extrem de comică, variantele moderne ale familiilor Capulet și Montague din „Romeo și Julieta” sunt doi vecini care nu se suportă. Din cauza competiției dintre ei, grădinile lor au ajuns să arate ridicol, pline până la refuz cu pitici din teracotă. Dar ceea ce nu stiu oamenii, este că atunci când nimeni nu se uită, piticii prind viață și se comportă exact ca ei. Printre cursele cu mașina de tuns iarbă și incursiunile în piscinele oamenilor, se înfiripă idila dintre Gnomeo și Julieta, care, îndrăgostiți până peste urechi, sfidează îndelungata rivalitate a clanurilor lor.  Filmul a primit și o nominalizare la Globurile de Aur.
    De la ora 17.00, atât sâmbătă, cât și duminică, puteți urmări filmul „Ucigaș cu suflet pur” (2013), un film de acțiune în care actorul Keanu Reeves debutează ca regizor, și în care este și protagonistul peliculei, alături de actorul asiatic Tiger Hu Chen. În Beijing, tânărul și ambițiosul „Tiger” are o slujbă neînsemnată, lucrând ca un simplu curier, dar după serviciu strălucește ca un adevărat star în afirmare în lumea artelor marțiale. În acest timp, o polițistă din Hong Kong, care lucrează pentru departamentul de crimă organizată, a ajuns în impas în ancheta pe care o conduce împotriva lui Donaka Mark (Keanu Reeves). Donaka este un om de afaceri extrem de influent, care organizează lupte ilegale în care se scot sume uriașe de bani. Fiind în căutarea noii sale vedete, Donaka încearcă să-l atragă pe Tiger cu promisiunea unor bani câștigați ușor. La început, Tiger îl refuză, rămânând fidel purității și integrității artei sale. Dar, când templul în care locuia maestrul cu care se antrena e amenințat să fie dărâmat de dezvoltatori imobiliari, Tiger acceptă oferta lui Donaka, pentru a putea apăra moștenirea maestrului său. Tiger devine imediat senzația luptelor ilegale, înfrângând adversari reputați pentru forța lor letală. Dar, încetul cu încetul, Tiger începe să-și descopere o fațetă  întunecată, înclinația spre violență. 
   
Meryl Streep, într-o comedie despre gastronomie

    De la ora 19.00 va începe filmul serii, „Julie și Julia” (2009), un film biografic, comedie și dramă, cu Meryl Streep, Amy Adams și Chris Messina. Julia Child (Meryl Streep) este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. După 50 de ani, Julie (Amy Adams) se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani și lucrează într-un mediu cenușiu, în timp ce prietenele ei obțin succese uluitoare, ea se hotărăște să urmeze un plan  care să-i valorifice toate energiile. Julie decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de rețete din cartea de bucate a Juliei Child și să scrie pe blog despre experiențele ei culinare. În acest film se combină cu iscusință cele două povești adevărate într-o comedie care demonstrează că atunci când folosești proporțiile potrivite de pasiune, obsesie și unt, poți să-ți schimbi viața și să-ți împlinești visul. Filmul a primit o nominalizare Oscar, două nominalizări și un premiu Globul de Aur și o nominalizare BAFTA.
    Astăzi, și locuitorii din Mărășești sunt invitați la film. La Casa de Cultură din oraș, de la ora 12.00, poate fi urmărit filmul pentru copii „Ștrumpfii 2″, iar de la ora 18.00 comedia”A venit sfârșitul”. La Odobești, duminică, la ora 11.00, va rula filmul „Stă să plouă cu chiftele 2”.
    Un bilet la film costă 5 lei. Vizionare plăcută! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?