Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cele mai importante concerte din anul 2014: vezi ce artiști internaționali cântă pentru români!


   Dacă doriți să vă petreceți timpul liber într-un mod plăcut și distractiv în acest an, aveți la dispoziție diverse posibilități, printre cele mai tentante fiind concertele de muzică, cu artiști recunoscuți la nivel mondial. Anul trecut a fost pentru pasionații de muzică unul plin: Roger Waters, Rammstein, Depeche Mode, Slash, Joe Satriani, Steve Vai, Joe Cocker, Scorpions, Morcheeba și Pink Martini au urcat pe scenă în fața publicului din România. Și anul 2014 se anunță unul ofertant pentru iubitorii de concerte, multe formații și artiști internaționali anunțându-și deja spectacolele pe care le vor susține în țara noastră.
    În luna ianuarie, mai exact în ziua de 24 ianuarie, de ziua Micii Uniri, formația Zdob și Zdub va concerta în clubul Hard Rock Café din Capitală.
    A doua zi,  pe 25 ianuarie, trupa Elliphant, una dintre cele mai noi nume ale undergroundului, va cânta la Atelierul de Producție din București, acest recital urmând să deschidă seria evenimentelor „Deck Sounds”, cea mai nouă platformă destinată muzicii live. Biletele au fost puse în vânzare la prețul de 40 de lei, însă pot fi achiziționate și în seara concertului la prețul de 50 de lei.
    Legendara trupă britanică Deep Purple revine în România pe 20 februarie și va susține un spectacol la Sala Palatului din București. Biletele pentru acest eveniment sunt disponibile la prețuri cuprinse între 95 și 265 de lei.
    Richard Clayderman, unul dintre cei mai iubiți pianiști din lume, se întoarce și el la București cu un nou concert. Evenimentul este programat pentru data de 19 martie, când artistul va urca pe scenă alături de Camerata Regală și de percuționistul Daniel Ciampolini. Biletele pot fi cumpărate la prețuri cuprinse între 95 și 400 de lei.     Un eveniment important pentru fanii muzicii rock se va desfășura pe 24 martie, în Pavilionul Central Romexpo, intitulat „Metal All Stars”, care îi va aduce în fața publicului pe unii dintre cei mai cunoscuți artiști rock din lume. Biletele achiziționate în perioada 1 ianuarie – 23 martie au prețuri cuprinse între 140 și 330 de lei, iar tichetele cumpărate în ziua concertului vor costa între 150 și 350 de lei.
    Tot pe 24 martie, cântăreața Mireille Mathieu va concerta în premieră în România, la Sala Palatului din Capitală. Artista va urca pe scenă alături de cei 26 de instrumentiști ai orchestrei sale. Biletele au fost puse în vânzare la prețuri ce variază între 200 și 500 de lei.
    Muzicianul originar din Tunisia Dhafer Youssef va susține un spectacol la Sala Radio din București, pe 10 aprilie. Acesta va fi însoțit pe scenă de Kristjan Randalu – pian, Phil Donkin – contrabas și Chander Sardjoe – tobe. Tichetele costă între 80 și 140 de lei.


Marc Anthony, Peter Gabriel și Mariza concertează la București

    Unul dintre cele mai așteptate concerte ale anului este cel al lui Peter Gabriel, de pe 8 mai. Spectacolul găzduit la Romexpo va face parte din turneul „Back Front”, ce marchează aniversarea a 25 de ani de la apariția celui mai cunoscut album al artistului – „So”. Biletele sunt disponibile la prețuri cuprinse între 165 și 495 de lei.
    Pe 15 mai va concerta la București și Mariza, artista supranumită „noua regină a muzicii fado”. Cântăreața portugheză va urca pe scena Sălii Palatului în primul spectacol pe care aceasta îl va susține în anul 2014.  Biletele pentru acest eveniment costă între 85 și 215 lei.
    Pe 19 mai, la Sala Palatului va susține un spectacol Marc Anthony, unul dintre cei mai scumpi artiști. Solistul american se va afla pentru prima dată în România, concertul său fiind inclus în turneul „Vivir Mi Vida World Tour”, ce promovează cel mai recent album al cântărețului. Biletele au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 220 și 870 de lei.
    Pe 4 iulie, formația americană Thirty Seconds to Mars va urca pe scena de la Romexpo, într-un spectacol ce face parte din turneul internațional „Love, Lust, Faith and Dreams”. Biletele au fost puse în vânzare la prețuri cuprinse între 160 și 300 lei.
    La finele lunii iulie și începutul lunii august sunt programate Festivalul Peninsula, de la Târgu Mureș și B’ESTFEST Summer Camp, la București, însă deocamdată nu au fost anunțate numele artiștilor invitați la cele două evenimente. Pentru ultimele luni din an nu au fost anunțate încă evenimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?