Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Managerul Spitalului Județean nu poate plăti facturile la utilităţi


   Spitalul Județean de Urgență Focșani nu-și poate achita facturile la utilități din cauza unui ordin emis de Ministerul Finanțelor Publice, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie. Potrivit ordinului, care reglementează modul de raportare a datoriilor și contribuțiilor instituțiilor publice finanțate integral sau parțial de la bugetul de stat, unitățile care înregistrează arierate trebuie să plătească în primul rând drepturile salariale ale angajațiilor și contribuțiile acestora, apoi arieratele. Dacă mai rămân bani, pot achita și celelalte datorii.
   Managerul Spitalului Județean de Urgență Focșani, Constantin Mîndrilă, spune că unitatea pe care o conduce are arierare de 7 milioane de lei. În aceste condiții, bugetul pe care îl are se duce pe salarii și o parte din datoriile mai vechi de 90 de zile, așa că nu mai are bani pentru a achita facturile la utilități sau pentru tichetele de masă ale angajaților. „Am primit de la Casă 4,4 milioane, din care 3,9 milioane sunt salariile. Îmi mai rămân 300 mii lei pentru utilități, dar nu îi pot plăti nici pe aceștia, pentru că de o săptămână Trezoreria nu-mi acceptă nicio plată. Practic, din cauza aplicării acestui ordin, eu nu pot plăti utilitățile, ci doar drepturile salariale, fără tichete de masă, că acestea nu sunt incluse în această categorie, și arierate. Eu am arierate de 7 milioane, iar legea îmi limitează plățile pe care le pot face”, spune managerul Mîndrilă.
   El susține că astăzi se va întâlni cu reprezentanții Direcției de Finanțe. „Dacă nu sunt plătite utilitățile, nu o să mai avem apă, gaze, electricitate. Mâine (n.r. – ieri) mă voi întâlni cu șeful Administrației Fiscale, Marian Lungu, și șefa Trezoreriei, Marina Gheorghe, pentru a găsi soluții împreună să ieșim din această situație”, a mai spus Mîndrilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?