Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur


   Internaționalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a câștigat, luni seară, pentru a doua oară Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfășurate la Zurich. Portughezul i-a devansat pe francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) și pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona). Trofeul i-a fost înmânat de fostul internațional brazilian Pele.
   Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a mai câștigat Balonul de Aur în 2008. El a marcat în 2013 un mai puțin de 67 de goluri, în 56 de meciuri disputate. De asemenea, el a înscris toate cele patru goluri ale Portugaliei în dubla manșă cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială.
Finalist de șase ori în ultimii șapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 și 2012. De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câștigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio și Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.
Ribery, în vârstă de 30 de ani, a câștigat în 2013, cu Bayern Munchen, campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al cluburilor. El a fost ales cel mai bun jucător din campionatul Germaniei și va participa cu naționala Franței la Cupa Mondială. Lionel Messi, în vârstă de 26 de ani, cvadruplu laureat, a câștigat campionatul Spaniei cu FC Barcelona în sezonul trecut și a marcat 45 de goluri. El s-a confruntat cu mai multe accidentări anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?