Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Intervenţii pe drumurile naţionale pentru a preveni apariţia poleiului


   Drumarii vrânceni au intervenit permanent în ultimele săptămâni pentru a preveni apariția poleiului pe tronsoanele de drumuri naționale din județ. La aceste acțiuni au intervenit doar cinci din cele 20 de ATB de la firma Agro Bratu Zoo din Giurgiu, motiv pentru care Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale vrea să rezilieze contractul cu aceasta. Doar cinci din 20 de ATB au fost livrate de firma din Giurgiu cu toate că ordinul pentru prezentarea utilajelor la cele trei baze de intervenție din Vrancea a fost dat încă din 11 decembrie. Subprefectul Cristi Misăilă a transmis situația existentă cu firma respectivă atât către conducerea CNADNR, cât și către ministerele de resort încă din luna decembrie.    
   Primul răspuns a fost primit ieri, când s-a precizat că urmează să fie derulate procedurile pentru rezilierea contractului. „Va fi reluată procedura pentru utilajele care trebuie să asigure intervențiile de deszăpezire pe drumurile naționale. Firma respectivă a livrat doar cinci ATB deși trebuia să aducă 20 de utilaje, conform contractului”, a explicat subprefectul Cristi Misăilă. Din fericire pentru drumari, ninsorile au ocolit Vrancea în această perioadă și nu a fost nevoie de intervenția tuturor utilajelor. Chiar și așa, utilajele au fost scoase zilnic pe tronsoanele de drum național din Vrancea pentru a acționa cu material antiderapant și a preveni apariția poleiului. Porțiunile cu polei sunt considerate mai periculoase pentru șoferi decât zăpada depusă pe carosabil, când automobiliștii circulă mai prudent.
    Pe lista firmelor care asigură utilajele se mai află Cos Alex din Homocea, GI Nona Service din Milcovul, Teo Trans Consulting din București și UMB Spedition, pentru sectorul de drum național DN 2 D Bîrsești – Ojdula. La nivelul județului sunt stabilite trei baze de intervenție – Focșani, Adjud și Bârsești – precum și două puncte de intervenție, adică Vintileasca și Câmpuri. La utilajele închiriate de la aceste firme se adaugă cele ale CNADNR. Pentru lucrările de deszăpezire din acest an, drumarii vrânceni au primit 15 utilaje de la secțiile de drumuri naționale învecinate pentru a putea acționa la căderea primei zăpezi. La Secția de Drumuri Naționale Focșani au ajuns 6 ATB-uri cu lamă și RSP-uri, precum și 9 utilaje multifuncționale cu răspânditor și lamă. Acestea se adaugă celor 6 utilaje existente deja în dotarea secției de drumuri naționale din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?