Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO:Consiliul Local a „pompat“ 1.600.000 de lei la ENET


Focșănenii erau cât pe ce să rămână fără apă caldă la robinete, din cauza datoriilor acumulate de ENET în contul gazelor naturale folosite pentru încălzire, iarna trecută. Consiliul Local Focșani s-a întrunit ieri dimineață, într-o ședință de îndată, care a avut loc la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, pentru a aloca, din bugetul local, suma de 1.600.000 lei pentru plata debitelor către furnizorul de gaze GDF Suez Energy. Astfel, consilierii locali focșăneni au aprobat majorarea capitalului social al SC ENET SA Focșani cu 1.600.000 lei, prin emiterea a 640.000 de acțiuni noi, a câte 2,5 lei fiecare. 
La data de 30 aprilie, SC ENET SA înregistra o datorie de 10.747.615 lei către GDF Suez și, ca urmare a acestui fapt, furnizorul de gaze naturale a somat societatea de termoficare că va sista furnizarea gazelor începând cu data de 16 mai 2014, adică de astăzi. În urma discuțiilor avute de reprezentanții municipalității cu cei de la GDF, pentru a se evita această situație, cu impact major asupra stării de confort a populației, s-a convenit asupra plății unei sume de 1.600.000 lei până la data de 19 mai 2014.
Întrucât SC ENET SA nu dispune de resurse financiare pentru acoperirea acestei sume, s-a propus majorarea capitalului social al societății de termoficare, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre. Din această sumă, un milion de lei a fost alocat din excedentul bugetar al municipiului din anul trecut și 600.000 lei din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Consiliului Local Focșani. 
Consilierul Cătălin Vrabie a spus că grupul USL din cadrul CL Focșani votează acest proiect de hotărâre pentru ca focșănenii să nu rămână fără apă caldă. „La ENET este o problemă. Trebuie să vedem ce soluții vom găsi. Grupul USL va vota acest proiect pentru că nu putem să lăsăm cetățenii fără apă caldă. Acest proiect de hotărâre nu are legătură cu campania electorală, știut fiind că majorări de capital la ENET au mai fost„, a spus Cătălin Vrabie. 

34 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?