Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Program de construcţie de complexuri sportive


   Guvernul a decis inițierea unui program denumit „Complexuri sportive”, care va fi finanțat din alocații de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, și din alte surse, pentru construcția de complexuri sportive, finalizarea lucrărilor deja începute și reabilitarea structurilor existente. Lucrările vor fi derulate prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, societate pe acțiuni aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar beneficiari vor fi autoritățile centrale și locale.
   Prin complex se va înțelege acele spații și terenuri special amenajate pe care pot fi desfășurate activități sportive și de recreere, acoperite sau în aer liber, „inclusiv activități conexe”. Conform unei hotărâri aprobate de Guvern, amplasamentele destinate construcțiilor de complexuri sportive, respectiv terenuri și/sau construcții vor fi predate de către beneficiari Companiei Naționale de Investiții, care le va prelua pe perioada realizării investiției, pe bază de protocol.
   În baza documentațiilor de solicitare motivate transmise de beneficiari, CNI va redacta o listă-sinteză a complexurilor sportive propuse pentru finanțare și o va transmite Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru a fi aprobată prin ordin al ministrului de resort. Lista astfel aprobată va fi documentul care va sta la baza întocmirii listei obiectivelor de investiții privind construcția/finalizarea/reabilitarea de complexuri sportive și a fundamentării alocațiilor bugetare necesare, în vederea finanțării acestora.
   Compania Națională de Investiții va fi cea care va iniția procedurile de atribuire a contractelor de prestări de servicii și de execuție de lucrări. După efectuarea recepției, la terminarea lucrărilor, CNI va preda cu titlu gratuit beneficiarului, tot pe bază de protocol, amplasamentul împreună cu obiectivul de investiții realizat/finalizat, iar beneficiarul are obligația de a menține destinația acestuia și de a-l întreține pe perioada de funcționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?