Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Șofer băut și fără permis, oprit în trafic


 Un tânăr de 24 de ani, din Focșani, este cercetat de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier. Sâmbătă, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au tras pe dreapta un autoturism Ford, condus de tânărul focșănean. Oamenii legii i-au cerut șoferului permisul de conducere, dar acesta nu a avut ce să le arate pentru că nu are un astfel de document. Oamenii legii ne-au spus că șoferul de ocazie mirosea a alcool, motiv pentru care l-au testat cu aparatul alcooltest. Potrivit informațiilor primite de la polițiști, rezultatul a fost de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Oamenii legii l-au dus la spital pentru probe de sânge și au întocmit dosar penal pe numele său, în care se fac cercetări pentru conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. 

 Și un bărbat din Garoafa a avut ghinion. El a fost depistat conducând un tractor fără să aibă permis de conducere. Polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare și pe numele său. 

 Tot sâmbătă, polițiștii au mai constatat și alte abateri în trafic. Ei și-au îndreptat atenția către șoferii care circulă cu viteză, iar în câteva ore, opt șoferi au devenit pietoni. Polițiștii ne-au spus că șase dintre ei au rămas fără permise de conducere pentru că au depășit limita de viteză cu mai mult de 50 de kilometri pe oră, iar alți doi pentru că au efectuat depășiri neregulamentare. 

 La nivelul întregii țări, sâmbătă au fost aplicate 8.500 de sancțiuni contravenționale și au fost reținute peste 300 de permise de conducere. Dintre sancțiunile aplicate, 4.713 au fost pentru viteză, 71 pentru depășire neregulamentară și 38 pentru consum de alcool. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 302 permise de conducere, dintre care 120 pentru viteză, 71 pentru depășire neregulamentară și 50 pentru consum de alcool, fiind retrase și 108 certificate de înmatriculare.  

Oamenii legii au acționat și ieri în toate județe țării, inclusiv Vrancea, tot pentru combeterea vitezei excesite și pentru reducerea numărului de accidente rutiere cauzate de aceasta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?