Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Vrânceni cu probleme medicale, trataţi de medicii de la UPU


   Vrâncenii au luat cu asalt, zilele trecute, Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Focșani. De pe 28 decembrie 2013 până pe 2 ianuarie 2014, numărul pacienților care s-au adresat medicilor de la UPU a fost mai mare cu 10% față de o perioadă normală, dar și față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în ultimele zile ale anului trecut și în primele zile ale lui 2014, la UPU s-au prezentat, în medie, câte 120-130 de pacienți pe zi.
   Medicul șef al UPU, Dana Mariana Dincă, spune că au fost tratate persoane cu afecțiuni digestive, victime ale unor agresiuni și ale accidentelor rutiere, dar și vrânceni care au băut alcool peste măsură. „Numărul pacienților care s-au adresat cadrelor medicale din cadrul Unității de Primire Urgențe a crescut cu 10% față de perioada precedentă. Au ajuns victime ale unor accidente rutiere grave, victime ale unor agresiuni, dar și pacienți cu afecțiuni digestive și care au consumat alcool în exces. Pe lângă patologia aferentă sărbătorilor, au ajuns și pacienți cu patologie obișnuită, care în mod normal se adresau medicilor din Policlinică, dar aceasta fiind închisă, s-au adresat UPU, care a fost singura unitate care a asigurat permanența medicală”, ne-a precizat medicul Dana Dincă.
   În perioada 28 decembrie 2013-2 ianuarie 2014, la UPU au ajuns și vrânceni  care au încercat să se sinucidă. Astfel, pe 28 decembrie au ajuns la spital un bărbat de 44 de ani, care a încercat să se sinucidă cu sodă caustică și hipoclorit, dar și o femeie de 29 de ani, care a înghițit mai multe medicamente. Pe 29 decembrie, două femei, care au înghițit pastile pentru a se sinucide, au avut nevoie de îngrjirile de specialitate ale medicilor de la UPU. Medicii de gardă le-au acordat asistența medicală specifică și le-au recomandat controale psihiatrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?