Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO şi GALERIE FOTO: Un REVELION 2014 de neuitat în Piața Unirii din Focşani


   Mii de vrânceni au petrecut Revelionul în Piața Unirii din Focșani la spectacolul organizat de Consiliul Județean Vrancea, la inițiativa președintelui Marian Oprișan. Petrecerea de la cumpăna dintre ani a debutat în jurul orei 18.00, când pe scena amplasata în Piața Unirii au urcat artiștii de la Ansamblul folcloric „Å¢ara Vrancei”. Au urmat Geta Postolache, Hora, Corina Chiriac, Narcotic Sound, Zdob &Zdub. DJ Sava & Raluca, Analia Selis, Keo & Skizzo Skillz, DJ Sash și BZN. ” Sper ca anul 2014 să fie un an în care adevărul și dragostea vor învinge, din nou, minciuna și ura!”, le-a transmis președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, vrâncenilor.

    Mii de oameni din județ, dar și din afara județului, și-au petrecut noaptea dintre ani în Piața Unirii din Focșani. Aceștia au avut parte de muzică de cea mai bună calitate și pentru toate gusturile. Spectacolul a durat peste șase ore, iar pe scenă au urcat membrii Ansamblului folcloric „Å¢ara Vrancei”, Geta Postolache, Hora, Corina Chiriac, care a cântat pentru prima dată în noaptea de Revelion la Focșani. „Am mai cântat la Focșani de multe ori, dar nu-mi aduc aminte să fi cântat în Piața Unirii în noaptea de Revelion. Așadar este o premieră și îmi va purta noroc pentru că Vrancea este patria vinului. Vreau să transmit tuturor un călduros La Mulți ani!. Multă sănătate și fericire.Doresc tuturor ceea ce-mi doresc și mie, adică sănătate, fericire, bani, prieteni și tot ce este mai bun”, ne-a spus Corina Chiriac, la finalul concertului pe care l-a susținut la Focșani.
    Apoi, pe scenă au urcat membrii trupei Narcotic Sound și Zdob&Zdub. Aceștia din urmă au făcut un adevărat show, iar oamenii au rămas impresionați de membrii întregii formații, care au făcut tot ce au putut pentru ca atmosfera să fie una de excepție. Vrâncenii au fredonat și melodiile de la DJ Sava & Raluca, dar și pe cele ale Analiei Selis. Aceasta ne-a spus că s-a aflat pentru prima dată în Piața Unirii și a rămas plăcut impresionată. „Nu cred că am mai fost la Focșani, iar dacă am fost cu siguranță nu am mai cântat aici în Piața Unirii. Îmi doresc ca publicul să fie frumos și tuturor le urez La Mulți ani, iar anul 2014 să le aducă tot ceea ce nu le-a adus anul 2013”, a spus Analia Selis.
   Pe scenă au urcat apoi Keo & Skizzo Skillz, după care atmosfera a fost întreținută de  DJ SASH.


   
„Vă transmit, din toată inima, multă sănătate și fericire”

    Puțin înainte de miezul nopții, Octavian Ursulescu a dat citire mesajului președintelui Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, pentru vrânceni. „Sfârșitul de an este mereu un moment de bilanț, un moment în care reflectăm cu toții la realizările noastre de peste an, dar și la lucrurile pe care nu le-am îndeplinit în 2013. Este, în același timp, și un moment în care ne îndreptăm cu încredere și speranță către anul care va veni. Sper ca și 2014 să fie un an în care adevărul și dragostea vor învinge, din nou, minciuna și ura! La cumpăna dintre ani, îmi îndrept către dumneavoastră aceleași urări pe care le adresez și membrilor familiei mele. Vă transmit, din toată inima, multă sănătate și fericire, vouă, vrâncenilor mei dragi, dar și tuturor celor care se află în diverse colțuri ale lumii. Am încredere că doar uniți vom putea trece peste toate greutățile și doar împreună vom învinge! La mulți ani! Un an 2014 cu sănătate, bucurie și fericire!”, le-a transmis Marian Oprișan, vrâncenilor și tuturor românilor.

Focul de artificii a durat mai bine de 15 minute

    Cei mai mulți oameni au fost prezenți  în Piața Unirii aproape de miezul nopții, moment în care platoul și Bulevardul Unirii au fost pline de cei care au dorit să petreacă în aer liber, alături de artiștii preferați, dar și pentru a admira focul de artificii. Majoritatea celor prezenți au avut la ei și tradiționala șampanie pe care au deschis-o la miezul nopții pentru a ciocni un pahar alături de cei dragi. Ultimele minute ale anului 2013 au fost petrecute de miile de oameni urmărind un superb joc de flăcări FX care a fost proiectat în Piața Unirii, sistem adus din Marea Britanie special pentru cumpăna dintre ani. 
    În ultimele 20 de secunde ale anului 2013 a început numărătoarea inversă, Octavian Ursulescu fiind ajutat de DJ SASH. Apoi, au urmat un superb foc de artificii și flăcări FX, care au durat mai bine de 15 minute și au fost pe placul tuturor celor prezenți în Piața Unirii, dar și al celor care au asistat la spectacol de la balcoane. Ultimele 10 secunde ale anului trecut au fost cronometrate în sens invers pe trei panouri uriașe, vrâncenii numărând cu glas tare până la zero, momentul intrării în noul an.
    Focul de artificii a fost pe placul tuturor, mai ales al copiilor. Andrei, un băiețel de 5 ani, din Focșani, a venit în Piața Unirii din Focșani cu părinții. Ne-a spus că este acolo pentru că vrea să prindă steluțe. „Am venit cu mami și cu tati și vreau să prind steluțe”, ne-a spus băiețelul, care stătea confortabil pe umerii tatălui și se uita la spectacolul de pe cer. Oamenii au avut la ei și lampioane, care s-au înălțat spre cer din mulțime.

Membrii formației BZN, așteptați de foarte multă lume

    La 15 minute după miezul nopții, pe scena din Piața Unirii au urcat membrii formației olandeze BZN, o formație așteptată de foarte mulți vrânceni. Oamenii au cântat împreună cu cei doi soliști ai trupei și s-au simțit extraordinar. La fel și artiștii, care s-au bucurat că vrâncenii le știu melodiile și le-au cântat împreună cu ei.
    Vrâncenii prezenți în Piața Unirii privesc cu încredere și speranță în noul an. „Sunt alături de familie, suntem sănătoși, avem o șampanie cu care întâmpinăm noul an. Ce putem să ne dorim mai mult? Suntem încrezători că 2014 va fi mai bun ca anul care tocmai s-a încheiat”, ne-a spus Adrian, un tânăr din Focșani. 
    La petrecerea de Revelion din Piața Unirii au venit și persoane din alte județe. Florin a venit de la Tecuci și ne-a spus că este al treilea an în care vine la Focșani, în noaptea de Revelion. „Este foarte frumos aici și de trei ani preferăm să marcăm trecerea dintre ani în Piața Unirii din Focșani unde sunt organizate spectacole foarte frumoase, cu trupe internaționale”, a spus tânărul din Tecuci.
    O pereche de focșăneni aștepta cu șampanie trecerea în noul an.  „An de an vin în Piața Unirii împreună cu soția. Avem la noi o șampanie, două pahare și așteptăm cu drag și cu multă încredere noul an, focul de artificii, să ciocnim o cupă de șampanie și să ne urăm «La mulți ani!». Așteptăm să ascultăm BZN”, ne-a spus un focșănean.
    În jurul orei 1.00, oamenii au plecat către case, dar nu pentru a dormi ci pentru a petrece în continuare. Printre cei care petrecut în Piața Unirii s-au numărat și foarte mulți tineri, care ne-au spus că preferă să petreacă în aer liber decât la restaurant sau acasă. „Suntem un grup de vreo 15 persoane și am ales să venim în Piața Unirii. Înainte am făcut un grătar, pe la 22.00 am venit în Piață cu șampanii și tot ce trebuie. Am ascultat muzică, am văzut artificiile, am ciocnit și acum ne întoarcem la grătar. Petrecem până dimineață pentru că așa trebuie și așa este frumos”, ne-a spus Radu, de 19 ani, din Focșani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?