Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Intoxicați cu fum după ce casa le-a luat foc


   Mai multe familii au rămas fără acoperiș deasupra capului după ce casele le-au fost cuprinse de flăcări. Două persoane au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu fum.

    Două persoane, dintr-un sat din comuna Dumitrești, au ajuns la spital în noaptea de joi spre vineri, după ce s-au intoxicat cu fum. Casa lor, formată din două camere și o bucătărie, s-a aprins în toiul nopții, iar bărbatul de 59 de ani și concubina sa, de 63 de ani, care se aflau în interior, s-au întoxicat cu fum. 
   După ce au fost stabilizate, victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru investigații medicale suplimentare. Potrivit polițiștilor, femeia a suferit și un traumatism și o fractură de col femural prin cădere de la același nivel, leziunile fiind suferite cel mai probabil în momentul în care încerca să iasă din casa cuprinsă de flăcări. Incendiul a fost stins de voluntarii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Dumitrești, care fac verificări pentru a stabili cauzele izbucnirii lui.

Imobil incendiat la Suraia

    Tot în noaptea de 26 spre 27 decembrie, pompierii au intervenit și la Suraia, pentru a stinge flăcările care au cuprins un imobil. Din verificările efectuate după stingerea incendiului reiese că focul a fost pus intenționat. „Două echipaje cu două autospeciale de lucru cu apă din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au intervenit pentru stingerea unui incendiu în comuna Suraia, izbucnit la proprietatea lui Vasile C.. În urma acestuia au ars acoperișul locuinței, confecționat din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 120 metri pătrați, bunuri de uz casnic și aproximativ 2 metri cubi cherestea. În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că evenimentul s-a produs ca urmare a folosirii intenționate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, au transmis pompierii vrânceni. Potrivit acestora, flăcările au distrus bunuri în valoare de 50 mii lei, fiind salvate bunuri în valoare de 70 mii lei.
    În timp ce pompierii spun că a ars acoperișul casei și o anexă, primarul comunei Suraia susține că ar fi vorba doar de o magazie, variantă susținută și de polițiști. Cert este că incendiul a fost pus la magazie și s-a propagat la restul construcției, în care nu locuiește nimeni, dar este folosită pentru depozitarea unor bunuri. Oamenii legii au deschis dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere prin incendiere”. Primarul comunei Suraia, Vasile Grosu, ne-a precizat că înainte de a fi incendiată, magazia a fost „călcată” de hoți și că nu este exclus ca aceștia să-i fi dat foc pentru a-și șterge urmele. „Este vorba despre o magazie ce aparține unui băiat care a lucrat prin străinătate. Cu o seară în urmă i-a fost spartă și i s-au furat mai multe bunuri, iar noaptea trecută (în noaptea de 26 spre 27 decembrie-n.r.) cineva i-a dat foc. Este posibil să fie persoanele care au dat și spargerea. Poliția face anchetă și nu se pot spune prea multe acum”, ne-a spus Vasile Grosu.
    Pompierii au mai avut o intervenție și la Budești, comuna Cotești, în seara zilei de 25 decembrie, unde două mașini au luat foc. „Un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă la stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism parcat pe o stradă din satul Budești, comuna Cotești. În urma acestuia a ars compartimentul motor al autoturismului înmatriculat în județul Vrancea în proporție de 90% și habitaclul în proporție de 60%. Deoarece la distanță foarte mică se afla parcat un alt autoturism, incendiul s-a propagat și la această autoutilitară unde au ars elementele combustibile ale compartimentului motor”, au transmis pompierii vrânceni.

Oameni rămași fără acoperiș deasupra capului în Ajunul Crăciunului
   
    În seara de Ajun, pompierii militari din cadrul Detașamentului Focșani au intervenit pentru stingerea a două incendii care cuprinseseră acoperișurile unor locuințe din Ciușlea și Bordeasca Veche. În jurul orei 22.10, două echipaje cu două autospeciale au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul locuinței lui Tudorel C.. A ars acoperișul locuinței, construit din lemn și cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de aproximativ 70 mp și s-au deteriorat bunuri din trei camere de locuit.
    O oră mai târziu, în jurul orei 23.20, două echipaje s-au deplasat în satul Bordeasca Veche, comuna Tătăranu, unde se anunțase izbucnirea unui incendiu în gospodăria lui Marian V.. „La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta violent, la acoperișul unei locuințe și al unor anexe, pe o suprafață totală de aproximativ 120 mp. S-a acționat atât pentru localizarea și lichidarea incendiului, cât și pentru protejarea gospodăriilor învecinate. Evenimentul a fost lichidat în limitele găsite, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că un coș de fum amplasat sau neprotejat corespunzător față de materiale combustibile a stat la baza producerii acestui incendiu”, ne-au mai transmis reprezentanții ISU Vrancea.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?