Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Crăciun Fericit de la „Picii salvatori”!


   Prichindeii de la grădinițele din Focșani, care au devenit membri ai Clubului „Picii salvatori”, urează „Sărbători Fericite” vrâncenilor, cărora le trimit, prin intermediul cotidianului nostru, și o felicitare confecționată de mânuțele lor. Acest club a fost înființat în cadrul proiectului „Școala victimelor și a salvatorilor”, proiect implementat de Filiala de Cruce Roșie Vrancea în parteneriat cu Asociația Educatoarelor Vrancea. Proiectul este coordonat de profesor Lidia Boc, din partea Crucii Roșii, și educatoarea Lili Sandu, vicepreședinte al Asociației Educatoarelor. 
   Proiectul a debutat în luna noiembrie cu pregătirea a 100 de educatoare în acordarea primului ajutor, acțiune desfășurată în cinci centre de pregătire, câte 12 ore, fiecare grupă în câte două week-end-uri. „În felul acesta s-a atins unul din obiectivele proiectului pentru care am fost premiați cu 16.000 lei, sumă care va fi folosită în derularea activităților ulterioare ce se vor întinde pe o perioadă de 8 luni. Cursantele au beneficiat de cunoștințele și abilitățile formatorilor de prim ajutor din cadrul Filialei de Cruce Roșie Vrancea, atât prin însușirea lor, cât și prin lecții practice de formare a abilităților în manevrele specifice din protocoalele BLS (basic life support), acceptat de Uniunea Europeană”, a declarat Lidia Boc.
   A doua etapă a proiectului se va derula după vacanța de iarnă, când educatoarele care au obținut deja un certificat de pregătire în acordarea primului ajutor vor transfera noțiunile însușite în domeniu părinților și copiilor din grupele pe care le coordonează. Ele vor face acest lucru într-un mod accesibil, mai mult prin joc, dar respectând pașii, care să nu pună în pericol viața eventualelor victime.
   Potrivit informațiilor furnizate de echipa de proiect, scopul major al acestuia este implicarea unui număr cât mai mare de persoane din societatea civilă într-o formă de pregătire acreditată pentru acest domeniu sensibil al salvării unei vieți. „Acești copii, vor fi viitorii«”Sanitari pricepuți» și de ce nu, chiar își vor alege profesii în domeniul sănătății”, a declarat educatoarea Lili Sandu.
   În cadrul proiectului s-au realizat carnetele de membri ai Clubului „Picii salvatori”, care vor coordona pe tot parcursul grădiniței, și apoi al școlii, formarea abilităților de educație pentru sănătate și acordarea primului ajutor. Suplimentar, „Picii salvatori” au pregătit o activitate care să îi facă cunoscuți în cercurile instituționale din Focșani și nu numai, prin confecționarea felicitărilor cu conținut sensibil și sugestiv pentru această perioadă a sărbătorilor de iarnă. „Ei speră să fie luați în serios de cei mari și, pe lângă felicitare, vor trimite și un carnet de membru pentru Clubul lor, invitându-i pe cei vizați să devină membri de onoare ai clubului și să participe la activitățile proiectului”, a precizat Lidia Boc.
   Oricine dorește poate afla ce înseamnă activitatea acestor pici și nu numai, intrând pe pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/pages/Scoala-Salvatorilor-si-a-Victimelor/678597922174976

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?