Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Start la vânzarea cărnii de porc în Piața Moldovei: un kilogram costă între 16 și 18 lei


   Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, timp în care vrâncenii iau cu asalt piețele și supermarketurile pentru a se aproviziona cu produsele care vor umple masa de sărbători. Cel mai căutat produs este carnea de porc, ingredientul principal al unei mese tradiționale, cu cârnați, tobă, caltaboș și sarmale. Vineri, în Piața Moldovei din Focșani a început comercializarea cărnii de porc de către producători, în sectorul din interiorul pieței unde, de Paște, au fost vânduți și miei. Cele două culoare cu mese pe care comercianții și-au expus marfa, jumătățile de porc și fleicile de carne, au fost ieri supraaglomerate. Oamenii aproape s-au călcat în picioare, într-o îmbulzeală cum numai în preajma sărbătorilor vezi, pentru a cumpăra o bucată de carne. Un kilogram de carne de porc proaspătă s-a vândut ieri, în prima zi, cu prețuri cuprinse între 16 și 18 lei kilogramul. O jumătate de porc a putut fi cumpărată cu circa 400-500 de lei și nu puțini au fost cei care au plecat acasă cu carnea care va fi transformată în bucate gustoase. Carnea de porc va putea fi cumpărată din sectorul special amenajat din  Piața Moldovei până în ziua de 24 decembrie, când este Ajunul Crăciunului.
   Toată carnea care se vinde în piață de către producători este abatorizată, adică oamenii au fost obligați să sacrifice animalele la abator, pentru siguranța sanitar-veterinară. Pentru o mai mare siguranță a consumatorilor, medicul veterinar din Piața Moldovei, Elena Åžerbu, a prelevat ieri probe de la toți producătorii pentru testul de trichină. „Toată carnea a trecut pe la abator. Dar, pentru o mai mare siguranță a consumatorilor, noi prelevăm și probe de la toți pentru trichină. Doar după ce facem acest test avizăm vânzarea cărnii. Doar ce este etichetat cu număr se poate vinde”, ne-a spus Elena Șerbu, medicul veterinar din Piața Moldovei. 
   Producătorii de carne de porc nu mai pridideau ieri să facă față clienților. Aceeași situație este în toată piața în zilele premergătoare sărbătorilor de iarnă, tarabele cu carne, dar și brânzeturi, fructe, sectoarele unde se vând instalații luminoase și brazi fiind foarte aglomerate.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?