Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Condamnată după ce a furat banii de termopane


   O focșăneancă a fost condamnată la închisoare cu executare după ce a delapidat firma la care lucra, însușindu-și din banii încasați de la clienții care au comandat termopane. Femeia nu este la prima abatere, fiind condamnată și anterior pentru fapte similare. „Condamnă pe inculpata M. Anca Nicoleta, la pedeapsa de 2 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare. (…) revocă suspendarea sub supraveghere pentru pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 275/09.02.2011 a Judecătoriei Focșani, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 708/28.04.2011 a Curții de Apel Galați. Cumulează aritmetic pedeapsa aplicată în prezenta cauză, de 2 ani închisoare, cu pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare aplicată prin sentința penală susmenționată, în pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare. (…) După rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, se va emite mandatul de executare pentru pedeapsa de 3 ani și 6 luni închisoare”, se arată în sentința penală pronunțată zilele trecute de magistrații Judecătoriei Focșani, în ceea ce privește latura penală a cauzei. Pe latură civilă, instanța a decis că femeia va plăti 5.196 de lei despăgubiri față de firma la care a fost angajată. 
   Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au acuzat-o pe femeie că în perioada iulie -septembrie 2012, în calitate de agent comercial, și-a însușit suma de 5.169 de lei, reprezentând avans de la clienții care doreau să achiziționeze tâmplărie termopan și jaluzele. Femeia avea printre atribuții predarea sumelor de bani încasate, prezentarea ofertelor și preluarea comenzilor.
   Reclamația a fost formulată chiar de clienții firmei, care s-au plâns că nu au mai primit comenzile. După ce au aflat de caz, reprezentanții firmei în cauză și-au onorat comenzile, dar femeia a ajuns în fața anchetatorilor, cărora le-a spus că a fost nevoită să procedeze în acest fel pentru că avea o rudă în spital. Procurorii au stabilit că aceasta a mai fost condamnată anterior pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?