Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Localități fără electricitate și un copac rupt din cauza vântului puternic


Vântul puternic a creat probleme în mai multe zone ale județului. Ieri dimineață, la ora 5.00, în opt sate nu era energie electrică. Potrivit informațiilor primite de la purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, a fost vorba despre Bârsești și Topești, din comuna Bârsești, Spinești și Bodești, din comuna Vrâncioaia, Păulești și Hăulișca, din comuna Păulești, dar și Èšifeștiul și Oleșești, din comuna Tifești. Echipe de la Electrica au fost prezente în teren încă de la primele ore ale dimineții, iar în jurul orei 10.00, problemele fuseseră remediate în toate comunele. 
 Vântul puternic a doborât și un copac în comuna Soveja. „Luni, 9 decembrie a.c., în jurul orei 22.30, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Panciu – Punctul de Lucru Soveja a intervenit în comuna Soveja pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil. Pompierii militari au intervenit cu ajutorul unui motofierăstrău pentru secționarea copacului și îndepărtarea acestuia de pe carosabil, pentru a nu se pune în pericol siguranța participanților la trafic”, ne-a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. 
 Vântul a continuat să sufle cu putere și ieri. Meteorologii au emis și o informare, care a fost valabilă până aseară la ora 20.00. Potrivit acestora, rafalele de vânt au atins și depășit 60-70 kilometri pe oră, iar în zonele montane vântul a suflat și cu 80-90 kilometri pe oră. 
 Pompierii au și câteva sfaturi pentru cetățeni în condiții de vânt puternic. Ei sunt sfătuiți să evite, pe cât posibil, să părăsească imobilele dacă nu este necesar, iar  persoanele aflate pe stradă, trebuie să evite trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi ușor dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție. Aceste puncte vulnerabile trebuie avute în vedere și în cazul parcării autovehiculelor. De asemenea, se recomandă, pe cât posibil, sistarea activităților desfășurate la înălțime și neatingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?