Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Gâscă a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru… omor


   Bărbatul din Păunești, care în vara acestui an și-a omorât un consătean, lovindu-l cu pompa de la bicicletă în cap, a fost condamnat la 8 ani de închisoare de magistrații Tribunalului Vrancea. În plus, Costel Gâscă trebuie să achite familiei victimei suma de 30 mii lei, despăgubiri materiale.  
Magistrații s-au pronunțat în acest dosar miercuri, decizia putând fi atacată cu apel. „Condamnă pe inculpatul Gâscă C., pentru săvârșirea infracțiunii de omor (…) la 8 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 al.1 lit.a ipoteza a II-a și lit. b C.pen. Revocă restul neexecutat de 604 zile din pedeapsa rezultantă aplicată prin sentința penală nr. 185/2011. Contopește acest rest cu pedeapsa stabilită prin prezenta hotărâre, inculpatul urmând să execute 8 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor (…). Menține starea de arest a inculpatului. (…) Obligă inculpatul la despăgubiri civile în cuantum de 30.000 lei despăgubiri materiale către partea civilă Munteanu M. Obligă inculpatul la 1.100 lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia instanței. 
 În vara acestui an, Costel Gâscă, din Păunești, l-a ucis pe vecinul său Ion Vrabie cu o pompă de bicicletă. Fapta a fost încadrată inițial la tentativă de omor, dar la câteva zile de la agresiune, victima a decedat într-un spital din București. Anchetatorii au stabilit că există o legătură de cauzalitate între lovitura aplicată de inculpat și decesul victimei. 
Scandalul a avut loc în seara zilei de 3 iulie. Gâscă împrumutase bicicleta de la fiica victimei. S-a întors cam târziu, iar între el și proprietara bicicletei a izbucnit un conflict. Auzind zarva din curte, fiul femeii a ieșit din casă să vadă ce se întâmplă. Gâscă s-a luat la harță și cu acesta, ba chiar au început să se îmbrâncească. La un moment dat a apărut victima, respectiv Ion Vrabie, bunicul băiatului, care a intervenit pentru a aplana conflictul între cei doi. Gâscă a vrut să arunce cu pompa de la bicicletă în tânăr, dar l-a lovit pe bătrân direct în cap, provocându-i leziuni foarte grave. Bătrânul, de 75 de ani, a fost transportat la Spitalul municipal Adjud, dar pentru că starea sa de sănătate era foarte gravă, medicii au decis să-l trimită la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București. După câteva zile, el a murit. 
Imediat după comiterea faptei, Costel Gâscă a primit mandat de arestare preventivă. La audieri, acesta a recunoscut fapta și a declarat că regretă ceea ce a făcut. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?