Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

20 de ani de la un meci de poveste: Vrancart Adjud – Steaua Bucureşti


   Mâine se împlinesc exact 20 de ani de când cea mai titrată echipă de fotbal a României, Steaua București, a evoluat în premieră pe un stadion din Adjud. S-a întâmplat pe 7 decembrie 1993, când gruparea antrenată la acea vreme de Emerich Jenei a jucat pe Stadionul Municipal din Adjud împotriva formației locale, Vrancart, meci care a contat pentru  „16-imile” Cupei României, sezonul 1993-1994. Adjudenii, antrenați la acea vreme de Aurică Savancea, au ajuns până în această fază a competiției după patru victorii consecutive: 3-2 cu Bujorii Tg. Bujor, 1-0 cu Acord Focșani, 2-1 cu Steaua Mizil și 2-0 cu Minerul Comănești. 
   A fost un meci care a fost la un pas să nu dispute din cauza ceții, gazdele făcând eforturi supraomenești pentru ca microbiștii vrânceni să poate urmări la lucru echipa stelistă, care în acea perioadă ratase calificarea în grupele Ligii Campionilor, după o dublă manșă cu Monaco (1-4 în Franța și 1-0 la București). Steliștii au venit la Adjud cu echipa de bază, în lot aflându-se printre alții portarii Stângaciu și Gherasim, dar și jucătorii de câmp Doboș, Prodan, Pîrvu, Ilie Stan, Gîlcă, Panduru, Ilie Dumitrescu și Adrian Ilie. 
   După 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0, iar la loteria penalty-urilor, steliștii au fost mai norocoși și s-au impus cu 3-2. Steaua București a evoluat la acea vreme cu: Stîngaciu (114 Gherasim), Tufan, Doboș, Prodan, Pîrvu, Ilie Stan (76 Fulga), Gîlcă, Panduru, Ilie Dumitrescu, Adrian Ilie, Safta. Antrenor: Emerich Jenei. La penalty-uri: Tănase 1-0; Ilie Dumitrescu – ratare; Grigore – ratare; Pîrvu – ratare; Dorofte – ratare; Gîlcă 1-1; Meleșcanu – ratare; Panduru 1-2; Dobrescu 2-2; Doboș 2-3. 
  „Meciul a fost într-o zi de marți, iar Steaua a venit cu o zi înainte cu trenul la Adjud din cauza zăpezii. Pentru deszăpezirea terenului am apelat la inginerul Duda de la Drumuri și poduri pentrutru a ne ajuta, acesta a trimis o freză rusească care s-a stricat când mai avea un sfert de teren de făcut și două ore au trecut până a fost reparată. Terenul a rămas cu un strat subțire de zăpadă, care peste noapte a înghețat, a doua zi punând probleme jucătorilor, în special Stelei. Unul din sponsorii noștri, inginerul Orita de la firma Sirtot ne-a promis o primă dacă terminăm la egalitate după 90 de minute. Stadionul a fost plin, s-au suspendat orele, iar elevii și profesorii erau pe stadion. Ultimul sfertă de oră din prima repriză s-a jucat pe ceață, iar la pauză, Bogdan Marinescu de la Steaua mi-a zis să dăm foc la cauciucuri, ceea ce am și făcut, apoi ceața s-a risipit. Am pierdut la penalty-uri după un meci dramatic, partida fiind transmisă și la radio, comentator fiind regretatul Corneliu Mihăilescu. După meci, jucătorii Stelei au luat-o pe jos până la gară, pe o scurtătură, iar șeful Stației CFR Adjud, inginerul Sîrbu a ținut trenul accelerat în gară până a venit ultimul reprezentant al Stelei. Deși aveau masa platită la prânz, steliștii au renunțat la ea în favoarea jucătorilor noștri. A fost o zi pe care nu o voi uita niciodată, că echipa Vrancart Adjud a avut onoarea de a evolua împotriva Stelei. După meci, toți am primit câte două prime de joc, de la Vrancart și Sirtot”, a spus Dănuț Anghel, la acea vreme secretar general al echipei Vrancart Adjud.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?