Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Scandalul cocardelor NU clatină niciun scaun


Primăria Focșani a fost ieri vizitată în scop lucrativ de mulți jurnaliști, inclusiv din mass media națională, care au vrut să știe cine, de ce și cum de a greșit ordinea culorilor tricolorului pe cocardele împărțite cu ocazia Zilei Naționale. Primarul Decebal Bacinschi consideră că „se mai întâmplă, a fost o greșeală, un amănunt care a fost scăpat din vedere, dar când a fost observat s-a oprit împărțirea cocardelor”. 
 Pentru marcarea evenimentului, Primăria municipiului Focșani a comandat 2000 de buline autocolante, a câte 0,4 lei bucata și 1000 de stegulețe tricolore, de 1 leu bucata. Dacă stegulețele au fost în regulă, bulinele autocolante, care au fost distribuite și au fost lipite în pieptul participanților, au avut o problemă: tricolorul avea culorile încurcate, albastru, roșu și galben, în loc de albastru, galben și roșu, cum este normal și cum este prevăzut în articolul nr. 12 din Constituția României. Dan Cazaciuc, șeful Direcției de Comunicare din cadrul Primăriei și purtător de cuvânt al instituției, spune și el că „a fost un cumul de greșeli care au dus la această situație”. „Pe de o parte firma, care a realizat bulinele autocolante în mod eronat, amestecând culorile, dar a fost și greșeala noastră, pentru că din cauza lipsei de timp, întrucât au fost comandate și livrate târziu, nu am apucat să ne uităm pe ele înainte de a le împărți. Nu mi-am imaginat că cineva ar putea greși un tricolor, un lucru atât de simplu”, ne-a declarat Dan Cazaciuc. 
 Materialele „tricolore” au ajuns la Primărie în două „tranșe”, vineri după-amiaza și seara și, în vâltoarea evenimentelor, nimeni nu a apucat să le verifice. În ziua de 1 Decembrie au fost împărțite jumătate dintre bulinele care s-au lipit în piept, până când cineva a observat greșeala și acestea au fost retrase și s-a oprit împrăștierea lor. Materialele realizate greșit de o firmă de publicitate din Focșani, cu care Primăria a mai colaborat, nu vor fi plătite de municipalitatea focșăneană.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?