Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Centrală fotovoltaică în Focșani


   În Focșani va fi construit, în viitorul apropiat, un parc industrial energetic cu centrală fotovoltaică. Consilierii locali focșăneni se vor pronunța în cadrul ședinței de astăzi, asupra unui proiect de hotărâre privitor la aprobarea raportului consultării și informării publicului privind documentația PUZ și aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru proiectul „Dezvoltarea unei infrastructuri de producere a energiei electrice prin utilizarea și exploatarea energiei fotovoltaice – Centrală fotovoltaică”.
   În cadrul aceluiași proiect va fi aprobată și atragerea în intravilan a unei  suprafețe de 45.000 metri pătrați de teren situat în extravilanul municipiului Focșani, pe care se va derula această investiție. Investiția este realizată de o firmă din București, SC Solar Building Project SRL, reprezentată de Serim Gafar. „A fost parcursă toată perioada legală de timp pentru informarea și consultarea publicului, în care, din partea persoanelor interesate, până la data de 13.11.2013, nu au fost înregistrate niciun fel de opinii sau observații și nici recomandări ori sugestii, la niciuna din metodele utilizate pentru informarea cetățenilor. Publicul interesat a avut ocazia să consulte lucrarea PUZ atât în cadrul Primăriei cât și în cadrul sediului de la APM Vrancea”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre. 
 Pentru o centrală din cadrul acestui parc vor fi montate 16.800 panouri fotovoltaice orientate spre sud, greutatea unui panou fiind de 17 kilograme. Proiectul prevede că utilitățile vor fi realizate pe cheltuiala beneficiarului. Spațiile verzi vor fi realizate pe circa 57% din totalul terenului și vor fi gazonate cu plante perene de mici dimensiuni.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?