Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

41 de şahişti s-au întrecut la Cupa „1 Decembrie“


   Clubul C.S.M. Focșani 2007, cu sprijinul Direcției pentru Sport și Tineret Vrancea, Asociației Județene de Åžah Vrancea, Åžcolii „Nicolae Iorga” Focșani și Åžcolii „Alexandru Vlahuță” Focșani a organizat competiția de șah Cupa 1 Decembrie, dedicată realizatorilor Marii Uniri din 1918. S-au desfășurat trei turnee la care au participat 41 de șahiști selectați de la C.S.M. Focșani 2007, C.S. Voința Buzău, Clubul Municipal de Åžah Speranța Focșani, C.S. Palatul Copiilor Buzău și câțiva șahiști încă nelegitimați. 
    Turneul A, cel mai puternic, arbitrat de profesorul Sandu Gurguiatu, a reunit câțiva seniori și cei mai buni juniori din județele Vrancea și Buzău. Pe primele locuri s-au clasat, în ordine: Cătălin-Lucian Pătrașcu, Grigore Mălureanu, Emilian Paul Ioniță, Elena-Adelaida Toma (toți patru de la C.S.M. Focșani 2007), Åžtefan-Mario Berechet (C.S. Voința Buzău), Cosmin Vasiliu, Bianca-Gabriela Banciu (amândoi de la C.S.M. Focșani 2007), Andrei-Mihăiță Stan (C.S. Voința Buzău), Gheorghe Toader (Clubul Municipal de Åžah Speranța Focșani) etc. Cei mai buni patru șahiști de la Turneul A au primit o cupă și trei medalii. 
    Turneul B, arbitrat de Anton Soare, a reunit șahiști din eșalonul al II-lea valoric al județului, cărora li s-au adăugat câțiva șahiști din Buzău, Mera precum și trei șahiști de perspectivă din eșalonul al III-lea valoric și de vârstă (Mihnea-Iustin Baciu, Andrei-Răzvan Vasilache și Åžtefan Dănilă, toți trei de la C.S.M. Focșani 2007) care, spre meritul lor, au avut curajul să intre în competiție cu mai experimentații lor colegi, majoritatea participanți la competiții interjudețene și naționale. Pe primele locuri s-au clasat: Dragoș-Cosmin Ion, Alexandra-Ioana Banciu, Åžtefan Măimăscu, Aurelian-Gabriel Cristea, Vlad-Daniel Ivan (toți cinci de la C.S.M. Focșani 2007), Maria-Andrada Oprea (C.S. Palatul Copiilor Buzău), Ana-Maria Banciu (C.S.M. Focșani 2007), Andrei-Mădălin Åžerbuleț (C.S. Voința Buzău) etc. Cei mai buni șapte șahiști ai Turneului B au primit o cupă și șase medalii (trei pentru fete și trei pentru băieți). 
    Turneul C, arbitrat de Mihai Strîmbu, care a fost și arbitru șef pentru toate cele trei turnee, a reunit șahiști din al treilea eșalon valoric și de vârstă, de la C.S.M. Focșani 2007 sau nelegitimați. Pe primele locuri s-au clasat, în ordine: Nicola-Carmen Ioniță, George-Călin Ioniță, Alexandru Isofache, Alexandra-Mihaela Ioniță, Claudiu-Ioan Pruteanu, Maria-Margareta Pruteanu, Andreea Nuță, Alexandru-Cristian Anghel, Cosmin Å¢ârdea etc. Cei mai buni șapte șahiști ai Turneului C au primit o cupă și șase medalii (trei pentru fete și trei pentru băieți). 
Organizatorii competiției au fost Aurelian Grigore, Mihai Strîmbu, profesor Sandu Gurguiatu, Anton Soare, sprijiniți de Olimpia Danciu și Doina Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?