Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Campanie de prevenție a cancerului mamar în Focșani, București, Ploiești, Pitești și Craiova


   O campanie de prevenție a cancerului mamar se desfășoară în București, Ploiești, Focșani, Pitești și Craiova, putând fi efectuate, până pe 31 decembrie, ecografii mamare la prețuri reduse. Potrivit unui comunicat al Gral Medical, în perioada 20 noiembrie — 31 decembrie se pot efectua promoțional ecografii mamare bilaterale și interpretare pentru suma de 40 de lei. De asemenea, prin intermediul cardului Favor se pot obține suplimentar reduceri de până la 20% pentru alte investigații.
În comunicatul citat se atrage atenția asupra faptului că în prezent cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei, cu o incidență în România de 7.929 cazuri noi pe an și o mortalitate de 3.101 decese anual. „Cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp.    De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele și simptomele cancerului mamar, să învețe să se automonitorizeze, și, în cazul în care observa unele dintre aceste simptome, să se prezinte la medic cât mai repede, pentru un consult de specialitate. Făcând acest lucru la timp, se poate evita agravarea bolii, ceea ce crește considerabil șansele de vindecare”, menționează sursa citată. 
    Cancerul mamar este curabil dacă este diagnosticat la timp, se mai precizează în comunicat. „De aceea, este foarte important ca orice femeie să cunoască semnele și simptomele cancerului și să-și facă controlul de specialitate anual. Ecografia mamară bilaterală este cea mai facilă și accesibilă investigație de control. Este o procedură nedureroasă și prezintă avantajul că nu iradiază”, subliniază Gral Medical. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?