Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Cuziştii au plantat copaci


   Elevii claselor a IX-a și a X-a de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani le-au oferit bucurie și puțină speranță bătrânilor aflați în grija caselor de tip rezidențial din Oreavu și Gugești. Ei au achiziționat 12 puieți de pomi fructiferi pe care i-au sădit în curțile instituțiilor amintite. Trei dintre elevi s-au oferit voluntar să de deplaseze, alături de cadrele didactice coordonatoare, în centrele menționate pentru a planta pomii fructiferi. 
   Adolescenții au platat meri, peri și piersici, lângă care au montat plăcuțe cu numele lor, care să le amintească bătrânilor de gestul făcut de elevi. De asemenea, liceenii au putut afla mai îndeaproape, o dată cu vizita la Centrul Rezidențial „Micul Rosalem” din Oreavu, ce presupune viața într-un centru pentru persoanele vârstnice. Elevii au fost impresionați de bătrânii cu posibilități reduse, care s-au arătat nespus de fericiți să le prezinte animalele pe care le au în grijă și le-au povestit cum își petrec timpul liber.
   Activitatea elevilor-voluntari s-a încheiat cu promisiunea de a reveni în mijlocul bătrânilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Elevii au fost coordonați în această activitate de profesorii Elena Mateiu, Alina Maiereanu, Silvia Muntenescu, Aurelia Nedelcu, Ana-Maria Norocea, Mirela Curcă și Niculina Badiu. 

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?