Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

O pilulă cu…lectură: „Vinerea neagră“ la vrânceni


   Multă lume a așteptat cu nerăbdare așa zisa „Vinere neagră”, pentru a-și cumpăra la preț redus un laptop nou, o mașină de spălat, un fier de călcat sau ce mai trebuie prin casă. Recunosc faptul că și eu am așteptat această zi, din curiozitate, dar și pentru că mașina de spălat dădea ceva semne de… să-i zicem oboseală, având și o vârstă venerabilă: 10 ani și ceva. 
   Prin urmare, ieri dimineață, pe la ora 7.00, ne-am îmbarcat în mașină și am plecat spre Promenada Mall, căci îmi spusese cu câteva zile mai înainte un vânzător de la Altex că cel târziu la 7.30 trebuie să fiu în magazin, altfel nu se știe dacă am noroc. La ora 7.10 eram deja în fața magazinului. 
   Pe drum, tot îi spuneam soțului că nu prea cred că o să fie prea multă lume așa de dimineață, că suntem noi singurii nebuni. Când am ajuns în parcare, mi-am dat seama că mă înșelasem… aproape jumătate din marea marcare a mall-ului era deja ocupată, iar peste vreo două ore aveam să mă mir că era aproape plină. 
   În magazinul de electrocasnice, m-am înâlnit cu o colegă de la o televiziune locală, care fusese acolo pe la 6 și jumătate pentru o filmare. „La 6 jumătate, o mare de oameni stătea zgâită pe geamuri, de nu știai ce se întâmplă. Iar când s-au deschis ușile, să te ații… au luat-o la fugă pe coridoare, care pe unde bănuiau că au treabă”, îmi spune. Hotărât lucru: am făcut bine că am ajuns la magazin dis de dimineață… Acuma, să nu vă închipuiți că prețurile au fost reduse la jumătate. Vreo 10-20 la sută sau cel puțin așa mi s-a părut mie. 
   Mi-am ales mașina de spălat dorită, am luat bonul și m-am îndreptat spre casă… Ei, aici au intrat în joc nervii. Cine i-a avut de oțel a rezitat, cine nu, nu. Mai bine de o oră am așteptat la coadă, de-mi venea să plec… Noroc de faptul că am mai făcut schimb de tură cu soțul, când nu fuma el o țigară, plecam eu să-mi clătesc ochii cu vreun LED de marcă… Alții, mai isteți decât noi, au stat la două cozi: soțul la una, soția la cealaltă. Părăsea coada cel care mai avea mult până să ajungă la casă. 
Când în sfârșit m-am văzut cu mașina de spălat în casă, mi-a venit să-mi fac o mare cruce… De acum, poate să se strice aia veche mi-am spus. Sau poate nu, că mai bine i-o dau lui taică-miu… 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?