Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ÎPS Ciprian participă la hramul Bisericii Ovidenia Armeni din Focşani


   Biserica Ovidenia Armeni din Focșani își sărbătorește astăzi hramul. La slujbă va fi prezent ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. 
   Potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, Dragoș Olteanu, aseară a fost oficiată o vecernie cu litie și un acatist pentru intrarea Maicii Domnului în biserică. Astăzi, va fi oficiată Sfânta Liturghie și un parastas, iar la final, o slujbă specială pentru pomenirea ctitorilor și a binefăcătorilor bisericii. Credincioșii prezenți la slujbă vor primi câte o icoană cu Maica Domnului. De asemenea, 250 de persoane vor primi pachete cu alimente de post. 
   Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Pe basilica.ro, se arată că „aducerea Mariei la templu este un eveniment ce marchează împlinirea a trei făgăduințe”. „Prima făgăduință este cea a părinților ei de a o consacra Domnului (…).O a doua făgăduință este cea făcută de însuși Dumnezeu prin prooroci, că va alege o Fecioară spre a-i fi și Mamă. (…) În al treilea rând, Maria, rod al făgăduinței omenești, se dăruiește ea însăși Domnului, devenind Mireasă „nenuntită” sau „pururea fecioară”.(…) În prelungirea acestor gesturi omenești și dumnezeiești de dăruire, cântările bisericești ne îndeamnă și pe noi să aducem daruri Maicii Domnului, fiecare după starea și puterile sale, gânduri, fapte și simțăminte luminoase”, menționează site-ul agenției de știri a Patriarhiei Române.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?