Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Lecţii de dansuri tradiţionale pentru elevii Şcolii „Carol Davila”


   Elevii Åžcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Focșani au învățat despre importanța cunoașterii și promovării valorilor tradiționale, în cadrul proiectului educațional „Conservarea și promovarea dansurilor tradiționale”. Proiectul s-a desfășurat în perioada 1-14 noiembrie, la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, elevii desfășurând mai  multe tipuri de activități culturale, care au urmărit revitalizarea dansurilor populare tradiționale vrâncene, creșterea gradului de conștientizare a tinerilor în materie de tradiții rurale și promovarea renașterii zonelor rurale.
   Proiectul s-a desfășurat într-un cadru organizat, dar degajat și non-formal, propice pentru predarea și promovarea acestei moșteniri culturale de o importanță deosebită. La proiect au participat tineri de la școlile și liceele din municipiu, care au fost inițiați în diferite dansuri populare, coordonați fiind de specialiști din Focșani. De asemena, proiectul a inclus și un schimb de experiență între specialiști, coregrafi și coordonatori ai ansamblurilor de dansuri populare, pe tema problemelor și oportunităților în păstrarea și promovarea dansurilor populare românești din Zona Vrancei. 
   Proiectul „Conservarea și promovarea dansurilor tradiționale” s-a desfășurat la Åžcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Focșani, la inițiativa și cu sprijinul Asociației „Change Your Lifestyle For You” în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, manager de proiect fiind Bianca Mădălina Ionescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?