Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Vrânceanca Simona Gogârlă a preluat echipa HCM Rm. Vîlcea


   Fosta handbalistă vrânceană Simona Gogârlă a preluat echipa de primă ligă HCM Rm. Vâlcea și a condus ieri prima ședință de pregătire în calitate de antrenor principal al grupării vâlcene. Fosta tricoloră a semnat un contract până în vară cu noua formație de handbal a județului Vâlcea, după ce Oltchim s-a retras din campionat și este la un pas de faliment. „Sunt foarte bucuroasă că am revenit la Vâlcea și în același timp conștientă că e foarte greu să ieșim din situația actuală. Dar nu mi-e frică să o iau de jos, am mai trecut prin astfel de situații”, a declarat Simona Gogârlă. 
   Fostul inter dreapta susține că a rămas impresionată de primirea pe care i-au făcut-o vâlcenii: „Important este că după dispariția acelei echipe mari, Oltchim, oamenii nu au lăsat să moară handbalul din Vâlcea. Îmi doresc ca într-un viitor să revenim într-o cupă europeană, însă acum e prea devreme să vorbim de aceste lucruri. În primul rând trebuie să ieșim cu capul sus după acest sezon”
   Simona Gogârlă și-a reamintit și momentul în care a călcat pentru prima dată în sala de la Vâlcea, ca jucătoare: „Prima zi a fost ceva de genul 20 iulie 1993. După 20 de ani am revenit ca antrenor, iar sentimentul a fost foarte plăcut, m-a trecut un fior când am rememorat acele vremuri. Îmi doresc să ajut Vâlcea și din postura de antrenor, să ajungă undeva mai sus!”, a mai spus fosta handbalistă. 
   Vicecampioană mondială cu Naționala României, în 2005, handbalista descoperită și formată la Liceul cu Program Sportiv Focșani, Simona Gogârlă, este cetățean de onoare al municipiului Focșani, cu acte în regulă. Distincția i-a fost acordată în 2006 de primarul Focșaniului, Decebal Bacinschi pentru „merite deosebite în activitatea sportivă și pentru aportul la promovarea imaginii Focșaniului la nivel național și internațional”. „Am plecat la 18 ani din Focșani la Rm. Vîlcea, am jucat la Oltchim timp de trei ani, apoi am plecat la Grim patru ani și jumătate, iar acolo am câștigat cupa si campionatul, o semifinală de Liga Campionilor și o semifinală de Cupa EHF. Am plecat apoi la Itxako, timp de 2 ani de zile, acolo a fost o perioadă extraordinară, în care am ajutat echipa să joace o finală de Liga Campionilor. Apoi am plecat la Gyor, o perioadă foarte frumoasă pentru mine, am stat acolo trei ani”, a mai precizat vrânceanca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?