Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cei mai buni sportivi vrânceni, fără bani în acest an


   Pentru prima oară în istoria sportului vrâncean, cei mai buni sportivi ai județului, care au obținut medalii pe plan național și internațional în acest an nu vor fi răsplătiți financiar de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, deoarece forul vrâncean nu are bani. „Din păcate, din anul 2000, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea nu a primit bani pentru premierea celor mai buni sportivi ai județului. În 2013, DJST Vrancea nu își permite să aloce sume de bani pentru a-i premia pe performerii județului deoarece nu sunt fonduri.  Nu avem bani de premiere. Abia putem să dăm salariile angajaților. Ministerul Tineretului și Sportului ne-a tăiat din finanțare și nu pot putem organiza obișnuita gală a sportului vrâncean. Ceea ce este o premieră, ce-i drept, nedorită”, ne-a declarat Daniel Gongu, șeful Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea. 
Chemați în instanță și fără bani
   Cel mai important for sportiv din județ, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, a avut probleme mari în acest an din punct de vedere fincanciar și a rămas cu bazele sportive fără cosmetizări. Firma SC Luxtrans SRL Adjud a chemat în judecată Direcția pentru neplata sumei de 25 mii lei, bani care reprezintă contravaloarea lucrărilor de proiectare și execuție a lucrărilor privind modernizarea Centrului de Agrement din comuna Cotești, iar firma adjudeană a câștigat procesul, forul sportiv vrâncean urmând să achite întreaga suma. 
   Totul a început în anul 2009, când Direcția de Tineret era condusă de directorul coordonator Adrian Cătălin Baciu, de la PDL. Fără bani în contul instituției, acesta a organizat o licitație pentru efectuarea unor lucrări la Centrul din Cotești, licitație câștigată de firma Luxtrans. Ulterior, la contract a fost anexat un act adițional, în care s-a specificat și consolidarea unui gard și a rigolelor de canalizare care împrejmuiesc baza de agrement. 
   Folosindu-se de numele fostului ministru de la acea vreme a Ministerului Tineretului și Sportului, Sorina Plăcintă, pedelistul Adrian Baciu a promis firmei executante că suma aferentă lucrării va fi achitată în momentul în care vor sosi banii de la Minister. Lucrarea a fost finalizată în anul 2010, dar suma nu a fost achitată nici până în ziua de astăzi. Cum Plăcintă și Baciu au fost dați afară din posturile lor, firma din Adjud a rămas în pagubă și s-a adresat instanței pentru a recupera prejudiciul. 
   Problema de la Focșani a ajuns și la urechile șefilor de la Ministerul Tineretului și Sportului (n.r.-fostul ANST), iar în luna iunie a acestui an, la sediul DJST Vrancea a venit o echipă de contabili pentru un audit, care a constat mai multe deficențe ale Direcției la tabăra de agrement de la Cotești, în urma cărora DJST Vrancea a fost bun de plată pentru datoriile pedelistului Adrian Baciu.
Cei mai buni sportivi ai Vrancei în 2012 au fost:
Probe olimpice:
Alin Năstasă – tir sportiv,
Vlad Dulcescu – atletism,
Ana Roberta Anghel – atletism,
Cătălin Voicu – atletism,
Albert Florea – judo,
Costel Zaharia – tir sportiv;
Cristian Tănase – taekwondo,
Cosmin Isofache – taekwondo;
Nicoleta Coman – atletism,
George Zaharia – atletism,
Dragoș Irimia – taekwondo.
Probe neolimpice:
1. Bogdan Alpreotesei – arte marțiale,
2. Teodora Strompl – arte marțiale,
3. Andreea Arginteanu – arte marțiale,
4. Radu Mihai – arte marțiale,
5. Gabriela Banciu și Elena Adelaida Toma – șah.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?