Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Nicolăescu n-a găsit înlocuitor pentru Mândrilă


   Reprezentanții Ministerului Sănătății nu au luat o decizie cu privire la persoana care va prelua conducerea interimară a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Potrivit unor surse, până aseară, la unitatea medicală nu ajunsese nimic oficial cu privire la persoana care îl va înlocui pe Constantin Mândrilă, demis din funcție de ministrul Eugen Nicolăescu. Situația este aceeași și la Spitalul Comunal Vidra. Aceasta în condițiile în care în ordinul de demitere se arată că „începând cu data prezentului ordin (08.11.2013 – n.r.) încetează contractul de management (…) încheiat între domnul Mândrilă Constantin și Ministerul Sănătății” și că „la data eliberării din funcția de manager, domnul Mândrilă Constantin va proceda la predarea pe bază de protocol de predare – primire a patrimoniului, a situației economico-financiare a instituției și a tuturor activităților aflate în derulare, noului manager interimar al spitalului”. Mândrilă nu a avut cui să-i predea toate astea pentru că ministrul a demis, dar nu a și numit pe altcineva în loc.
   Constantin Mîndrilă a fost demis din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. În aceeași situație se află și Mirela Cotea, directorul Spitalului Comunal Vidra. Decizia de demitere a celor doi aparține ministrului sănătății, liberalul Eugen Nicolăescu și a fost luată, scrie în ordinul de demitere, ca urmare a datoriilor acumulate de unitățile spitalicești conduse de cei doi, timp de trei luni consecutiv. Mirela Cotea își depusese demisia înainte de a primi ordinul de demitere. 
   Mîndrilă a preluat spitalul de la fostul manager pedelist Nicolae Moise cu o datorie imensă, de 15, 8 milioane lei (peste 158 miliade lei vechi) și a reușit în mai puțin de un an să reducă datoriile până la 11,1 milioane lei. Ministrul Eugen Nicolăescu nu a ținut cont de această situație și a semnat demiterea lui Mândrilă, deși în luna septembrie, la Focșani, întrebat despre datorii, afirmase că „dacă aici managerul nu a înregistrat el ci le are din urmă și nu este vina lui, atunci nu are nicio problemă cu legea și o să încercăm să vedem cum să îl ajutăm”.

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?