Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

VIDEO și GALERIE FOTO: Ponta: PSD merge singur la europarlamentare


   Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat sâmbătă, la Consiliul Național, că PSD merge singur la alegerile europarlamentare în 2014, el arătând că formațiunea sa are adversari în acest scrutin, dar nu dușmani și că obiectivul este ca fiecare organizație a PSD să câștige aceste alegeri în județe. „E momentul adevărului pentru fiecare din militanții și organizațiile noastre. Ne vedem pe 25 mai, când văd fiecare organizație cât de puternică este, câte voturi obține în fiecare județ. Mergem singuri în această bătălie. Avem adversari, nu avem dușmani. E momentul adevărului, pentru că voi vedea cât de puternic e PSD. Atunci voi ști dacă e adevărat ce spuneți, că sunteți cel mai puternic partid, în fiecare județ”, a spus Ponta. 
   El le-a urat succes delegaților Consiliul Național și le-a transmis celor care nu vor avea succes în aceste alegeri că vor trebui să-și asume răspunderea. „Dacă pe 25 mai – în afară de Harghita și Covasna, unde nu pot fixa acest obiectiv – PSD va fi pe primul loc în toate județele țării, îmi veți confirma mie, partenerilor, adversarilor că PSD e acel partid puternic despre care ne place să vorbim”, a spus Ponta. „Sub coordonarea lui Liviu Dragnea, a lui Andrei Dolineaschi să știți foarte clar ce avem de făcut ca să fiți pe primul loc în toate județele țării”, a adăugat Ponta.
   Președintele PSD, Victor Ponta, a afirmat sâmbătă, că obiectivul său fundamental este de a „vindeca” și de a „liniști” societatea, îndemnându-i pe reprezentanții partidului să găsească resursele „pentru victoria finală”. „Cred că după atâția ani de dezbinare, după atâția ani de războaie, suntem în momentul în care este nevoie de pace, suntem în momentul în care este nevoie de construcție. Încerc să dovedesc zilnic capacitatea de dialog, de toleranță. (…) Vreau să afirm încă o dată că acest obiectiv fundamental pe care îl voi urmări atâta timp cât voi ocupa o funcție de conducere în partid și în structurile statului este acela de a vindeca, de a liniști o societate sfâșiată de războaiele politice din ultimii zece ani, de a reconstrui tot ce s-a stricat în această perioadă, de a pune unitate în locul dezbinării, solidaritate în locul egoismului și individualismului, dialog unde a fost confruntare și toleranță unde a fost ură. Chiar cred că de asta are nevoie România și vreau să vă rog să fiți alături de mine în acest efort pe care trebuie să-l facem pentru a recâștiga normalitatea și liniștea”, a afirmat Victor Ponta.
   El a admis, însă, că formațiunea pe care o conduce mai are încă un an de bătălii politice. „Problema este că în urmă cu nouă ani noi am deraiat de la un drum corect pentru România, de la un drum spre dezvoltare, de la un drum european, de la un drum spre bunăstare. Anul viitor se încheie o perioadă politică și o perioadă istorică, însă cu ce o înlocuim? Știu că până și dvs ați cam obosit după atâtea războaie politice, după anii de opoziție. Mulți au fost răniți, mulți au fost persecutați în această perioadă, unii sunt în continuare. Știu că până la urmă să vă cer un nou efort pentru la anul, să mai câștigăm încă două bătălii poate să vi se pară dificil, însă mesajul meu pentru dvs este: mai avem încă un an de bătălii politice. Mai avem un an în care mai trebuie să câștigăm încă două bătălii”, a spus Ponta.
   El a subliniat importanța de a câștiga alegerile din 2014, apreciind că președintele Traian Băsescu va face USL „cât mai mult rău până la anul”. „Vreau să vă rog să vă găsiți resursele pentru încă un an, pentru bătălia finală și pentru victoria finală. E foarte important să știu că mă pot baza pe dvs și că toate rănile de până acum le putem totuși gestiona pentru a câștiga victoria finală. Cineva făcea o comparație cu anul 1944 când aliații erau destul de aproape. Toți știau că se apropie victoria, dar mai știau că cel împotriva căruia luptau nu va accepta înfrângerea, va face cât mai mult rău. Și eu sunt convins că Traian Băsescu ne va face nouă, PSD, USL, României, cât mai mult rău va putea până la anul, de aceea trebuie să câștigăm bătăliile la anul și să încheiem această perioadă de război al românilor împotriva românilor”, a afirmat Victor Ponta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?