Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Tarifele pentru plata interpreţilor autorizaţi folosiţi în sistemul judiciar, majorate


   Tarifele pentru plata interpreților și traducătorilor autorizați folosiți de CSM, Ministerul Justiției (MJ), Parchetul General, DNA sau alte structuri din sistemul judiciar vor fi majorate, potrivit unui proiect de ordin comun al miniștrilor Justiției și Finanțelor Publice. Conform proiectului lansat în dezbatere publică pe site-ul MJ, interpreții autorizați vor primi 28 lei/oră pentru efectuarea serviciilor de interpretare din/în limbi străine în/din limba română. Pe de altă parte, traducătorii vor fi remunerați cu 40 lei/pagină. 
   În prezent, tarifele percepute de interpreții și traducătorii autorizați sunt în cuantum de 23,15 lei/oră (echivalentul a 5,30 euro la un curs valutar de 4,36 lei la 1 euro) pentru activitatea de interpretare și, respectiv, de 33,56 lei/pagină (7,69 euro) pentru activitatea de traducere autorizată, se precizează în referatul de aprobare a ordinului. 
   Documentul citat mai prevede și ca, în cazul prestării serviciului de interpretare cu o durată mai mică de o oră, tariful să se calculeze pentru o oră întreagă. De asemenea, inițiatorii proiectului propun ca, în cazul în care durata interpretării depășește o oră, pentru fracțiunile de oră de interpretare, tarifarea să se facă proporțional, pe jumătăți de oră. Același lucru se va întâmpla și în cazul traducerii unui document. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?