Festivalul de muzică ușoară românească „Florentin Delmar”, ediția a XXXVIII-a, a debutat aseară în forță la Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia”, cu prima parte a concursului de interpretare, urmat de recitalul trupei Pact, cu legendarii Leo Iorga și Adrian Ordean, foști componenți ai trupei Compact, care, de un an, s-au reunit în acest nou proiect muzical. De altfel, cei de la Pact au susținut ieri și o conferință de presă la sosirea lor în Focșani, în care au povestit despre nașterea formației și primul album marca Pact. Directorul Ateneului, Valentin Gheorghiță, a spus că Festivalul „Florentin Delmar” a devenit deja un brand și are invitați doar artiști de valoare. „Vă mulțumim că ați venit la Focșani și sperăm să reveniți, pentru că aici avem un public iubitor de muzică bună. Florentin Delmar a devenit un festival de brand, de aceea ne-am propus să invităm artiști serioși, cu o experiență muzicală în spate, care reprezintă ceva pentru muzica românească. Suntem sătui de atâta muzică americană”, a spus Valentin Gheorgiță.
Trupa Pact îi reunește pe vechii componenți ai Compact, Leo Iorga – voce și Adrian Ordean – chitară, alături de noii colegi: Cristi Iorga – tobe, voce (fratele lui Leo Iorga), Marian Mihăilescu – bass, voce și Alex Ardelean – chitară. Interesant este faptul că Marian Mihăilescu este absolvent de teologie și spune că îmbină foarte bine religia cu muzica rock. Adrian Ordean a spus că muzica rock care i-a consacrat are încă mulți admiratori. „În acest an, de când ne-am reunit, am avut foarte multe concerte. Am crezut că lumea nu va mai fi la fel de entuziastă, însă nu a fost așa. Acest lucru ne-a dat încredere că muzica noastră încă mai este ascultată”, a spus chitaristul trupei Pact.
Cei de la Pact au lucrat, timp de un an de zile, la primul lor album, intitulat „Numărul 1”, care va fi lansat în luna ianuarie 2014. Albumul va cuprinde un CD de colecție, cu istoria celor doi componenți Compact și cum s-a ajuns la Pact, plus un CD normal. Membrii trupei au promis că în turneul de lansare vor cuprinde și orașul Focșani. „Am imprimat un album, care va fi lansat în curând. Pe el am inclus șase hituri, de acum 25 de ani, plus alte piese noi, care păstrează aceeași linie melodică”, a spus Leo Iorga. Acesta a adăugat că se bucură să fie în Focșani și este curios să vadă și prestația concurenților din festival. Trupa a mai ajuns în Vrancea pe 15 septembrie anul acesta, pentru un recital la Odobești și, ca o primă impresie despre Focșani, aceștia au spus că este „un șantier, dar este bine că se construiește”.
Despre modul în care se făcea muzică în urmă cu 25 de ani, Leo Iorga a spus: „Dacă pe vremuri era bătaie pe un vinilin cu trupa preferată, acum este de ajuns să dai un click și descarci piesa de pe internet. Atunci nici nu se punea problema să cântăm în altă limbă decât cea română”.
La finalul conferinței de presă, membrii trupei Pact ne-au oferit un autograf, pentru Monitorul de Vrancea, ziarul care stă de vorbă cu oamenii.
În această seară, când va avea loc și decernarea premiilor, va susține un recital Paula Seling , alături de trupa sa.
Câștigătorul festivalului va primi un premiu de 4.000 de lei
Pe scena Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia” au evoluat aseară primii 12 concurenți, din cei 24, din toată țara, care au trecut de preselecțiile concursului. Din Vrancea, opt tineri interpreți vor evolua în cele două seri de concurs. În acest an, numărul concurenților a fost dublu comparativ cu anul trecut, spre bucuria organizatorilor, cel mai probabil și datorită majorării fondului de premii. Trofeul și Marele Premiu este în valoare de 4.000 lei, premiul special „Florentin Delmar” – 3.000 lei, premiul I – 2.500 lei, premiul II – 2.000 lei și premiul III – 1.500 lei.
Juriul concursului din acest an este alcătuit din personalități ale muzicii ușoare românești: Horia Moculescu – președinte, compozitorii Viorel Gavrilă și Marius Èeicu, compozitorul focșănean Eduard Cârcotă și interpreta Mihaela Mihai. Prezentatoarea manifestării este actrița Alexandra Velniciuc.
Spectacolele încep la ora 19.00 și au loc în sala mare a Ateneului Popular.
Biletele costă 30 de lei, iar pentru elevi și pensionari au preț redus, 20 de lei.
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.
Funcționale
Mereu activ
Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
Preferințe
Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
Statistici
Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice.Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
Marketing
Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.