Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Hoți de acumulatori, prinși de polițiști în timp ce vindeau „marfa“


   Polițiștii focșăneni le-au venit de hac mai multor tineri, care s-au specializat în furtul acumulatorilor de la autoturismele marca Dacia. Prejudiciul creat de ei este destul de mare, lăsând fără acumulatori peste 20 de mașini într-un timp foarte scurt. Când credeau că nimeni nu-i va prinde, oamenii legii le-au dat de urmă.
   Duminică, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Focșani au observat trei tineri pe Bulevardul Brăilei, respectiv pe Maricel-Mădălin M., Vlăduț Ionuț O. și Cătălin Răzvan B., care aveau asupra lor mai mulți acumulatori auto, pe care încercau să-i vândă. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei șapte acumulatori pe care băieții vroiau să-i comercializeze fuseseră furați în noaptea de sâmbătă spre duminică, din diferite zone ale Focșaniului.
   Polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani au extins cercetările și au stabilit că gruparea este formată din mai multe persoane. Este vorba despre Maricel-Mădălin M., Vlăduț Ionuț O., Costel Virgil C., Adrian Costel G. și Vasile Cătălin Ș.. Cu ei era și Cătălin Răzvan B., dar el nu este cercetat penal, fiind audiat doar în calitate de martor.
    Din verificări a rezultat că în total, în aproximativ o lună, ei au lăsat fără acumulatori 24 de autoturisme. Le deschideau capotele, el scoteau bateriile, apoi dispăreau. Acționau în special noaptea, iar proprietarii observau că mașinile lor nu mai au baterii abia dimineața. Spre expemplu, câteva dintre persoanele cărora le-au fost furați acumulatorii mașinilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu știau că au rămas fără baterii, ei aflând de la polițiști că au fost victimele hoților. 
   După ce au fost audiați, împotriva a doi dintre suspecți, respectiv Mădălin Maricel M. și Ionuț Vlăduț O., s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ieri ei au fost prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanța a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile doat a lui Maricel Mădălin M., iar  Vlăduț Ionuț O. a primit interdicția de a părăsi localitatea.
    Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili întreaga activitate infracțională a tinerilor. „La data de 03.11.2013, ora 12.00, polițiștii focșăneni i-au depistat pe strada Brăilei din localitate pe M. Maricel-Mădălin, de 20 ani, O. Vlăduț Ionuț, de 18 ani, ambii din localitate, și pe B. Răzvan Cătălin, de 16 ani, din municipiul București, în timp ce încercau să vândă șapte baterii tip autoturism, fără a deține documente pentru justificarea provenienței. Continuând cercetările, polițiștii au stabilit faptul că M. Maricel-Mădălin și O. Vlăduț Ionuț, împreună cu C. Costel Virgil, de 18 ani, G. Adrian Costel, de 15 ani, și Åž. Vasile Cătălin, de 18 ani, toți din localitate, în perioada 29.09-03.11.2013, au comis un număr de 24 de furturi de acumulatori din dotarea unor autoturisme tip Dacia parcate în  municipiul Focșani, furturi rămase inițial cu autori necunoscuți. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a grupului, iar față de M. Maricel-Mădălin și O. Vlăduț-Ionuț a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță”, ne-a precizat inspectorul principal Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?