Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Centru de Excelenţă pentru elevii pasionaţi de matematică şi informatică


   Copiii supradotați ai Vrancei, din clasele gimnaziale, vor avea posibilitatea să se pregătească în vederea participării la olimpiade și concursuri școlare în cadrul Centrului de Excelență, care a fost inaugurat sâmbătă. Acesta va funcționa pe două discipline, respectiv matematică și informatică.
Elevii de clasa a V-a au fost selectați în baza unei testări, pe care au susținut-o sâmbătă, la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani, imediat după inaugurarea oficială a Centrului de Excelență. Rezultatele au fost afișate în aceeași zi, iar astăzi cei nemulțumiți de note vor putea depune contestație. Restul elevilor au fost selectați în baza performanțelor obținute în anii anteriori.
   Pentru fiecare disciplină, vor putea fi incluși în Centrul de Excelență câte cel mult 25 de copii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a, însă există posibilitatea ca un elev să fie selectat pentru a fi pregătit la ambele discipline. În cazul în care un copil va renunța la pregătire, va fi cooptat următorul de pe listă.
   Acest centru de excelență reprezintă o șansă imensă pentru copiii care vor să se pregătească temeinic la una sau ambele discipline, cu atât mai mult cu cât pregătirea lor va fi centrată pe obținerea de performanță. „Avem un an de zile de când ne tot gîndim cum să organizăm acest centru, de care să beneficiați voi, dragi copii, în care să vă formați spiritul de competiție, să mergeți spre excelență, să faceți performanță. Pentru început deschidem centrul de excelență pentru matematică și informatică, pentru nivelul gimnazial, cu dorința și speranța ca de la an la an, acest centru va crește și va coopta și alte clase, de la alte niveluri, dar și alte discipline de învățământ. Vreau să mulțumesc domnilor inspectori școlari care s-au ocupat de pregătirea deschiderii acestui centru de excelență”, a declarat Vasilica Zaharia, inspector școlar general.
   Importanța funcționării unui astfel de Centru de Excelență în Vrancea a fost subliniată și de inspectorul de matematică Daniela Sârghie. Un astfel de centru a mai funcționat și în urmă cu câțiva ani, elevii pregătiți obținând rezultate bune la olimpiadele naționale și internaționale. „Mă bucur că reîncepem activitatea în cadrul centrului de excelență. Noi am mai avut experiențe de acest tip și îmi aduc aminte că rezultatele județului Vrancea au fost la înălțimea așteptărilor. Îmi aduc aminte că din aceste grupe de excelență am obținut de multe ori medalii de aur sau de bronz la etapa națioanlă. Am avut și elevi ai județului care au participat la etapa internațională a olimpiadei de matematică și sperăm ca și de data aceasta, când reîncepem activitatea, să ne bucurăm și noi, și voi dragi elevi, dar și părinții voștri de rezultatele pe care le veți obține la competițiile la care veți participa „, a declarat Daniela Sârghie.
   Centrul de Excelență- disciplina informatică va fi găzduit de Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani, iar cel de matematică de Colegiul Național „Al. I. Cuza” din municipiu. Pregătirea elevilor se va desfășura în zilele de sâmbătă.
   La Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani va debuta, sâmbătă, pregătirea la matematică, iar pe 16 noiembrie, la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”, la informatică. Coordonatorii Centrului de Excelență sunt inspectorii Daniela Sârghie, Marilena Oprea și Fănel Lipan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?