Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Rowan Atkinson a devenit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic


   Actorul britanic Rowan Atkinson, interpretul personajului Mr. Bean, a primit, miercuri, însemnele de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, din partea reginei Elizabeth a II-a. Actorul, în vârstă de 58 de ani, a primit acest titlu pentru bogata sa carieră artistică.
   Rowan Atkinson, născut pe 6 ianuarie 1955, este un renumit actor de comedie britanic, devenit celebru grație personajului Mr. Bean, pe care l-a interpretat într-un serial TV omonim. Serialul a cuprins 14 episoade, difuzate la televiziunea britanică între anii 1990 și 1995, și a fost preluat de televiziunile din peste 200 de țări.
   Mr. Bean, personajul creat de el, „un copil mare într-un corp de adult”, este celebru pentru gafele sale și se exprimă cel mai adesea prin onomatopee, poartă o veșnică haină din stofă uzată, pantaloni prea scurți și nu se poate despărți de Teddy, ursul său din pluș, care îi este și confident. În același registru al anti-eroilor, Rowan Atkinson a interpretat pe marele ecran personajul Johnny English, un agent dezastruos aflat în slujba reginei, o parodie a agentului James Bond.
   Rowan Atkinson este pasionat de automobilism, a scris numeroase articole pentru revista britanică Car și deține câteva mașini de curse foarte scumpe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?