Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Activităţi în franceză şi engleză la Şcoala „Ştefan cel Mare”


   Elevii Åžcolii Gimnaziale „Åžtefan cel Mare” din Focșani au luat parte,  în perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, la o serie de activități dedicate Halloween-ului, cunoscută și sub denumirea de Toussaint. Catedra de limbi străine a coordonat cu succes activitatea „Câte bordeie, atâtea obiceie…”, concretizată în expoziții de obiecte și desene tematice, dar și panouri informative în limbile engleză și franceză, totul culminând cu un carnaval în cadrul căruia au fost premiate cele mai frumoase costume, cele mai reușite desene și cele mai interesante sculpturi în bostan.
   A fost ocazia ideală pentru elevi de a afla că sărbătoarea are origine celtică, numele său provenind din expresia engleză „All Hallows’ Even”, asociată celebrării tuturor sfinților în creștinismul occidental catolic și protestant. Ei au aflat că și românii au legende și obiceiuri interesante, care ar putea rivaliza oricând cu Halloween-ul.
   Inventivitatea, entuziasmul și nevoia de corectă informare a elevilor au fost îndrumate de profesorii Petruța-Amelia Bălan, Adriana Văsii, Mihaela Cândescu, Adrian Grigoriu, Viorica Ceaușu, Paula Sîrbu și Roxana Vlăsceanu, sub îndrumarea consilierului educativ Cerasela Stănescu.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?