Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Ajutor financiar pentru medicii aflaţi în dificultate


   Medicii care au probleme financiare deosebite pot solicita ajutorul colegilor. Zilele trecute, a fost publicată în Monitorul Oficial o decizie a Colegiului Medicilor din România referitoare la „aprobarea procedurilor și condițiilor privind acordarea unor ajutoare medicilor cu venituri mici ori cu probleme sociale deosebite”. Actul normativ permite alocarea de ajutoare financiare medicilor cu diferite probleme, dar și familiilor acestora. Prin urmare, medicii pot solicita ajutor financiar dacă au nevoie de bani pentru medicamente, tratamente sau investigații medicale, dar și pentru o locuință.
   În Decizia Colegiului Medicilor din România nr. 6/2013 pentru aprobarea procedurilor și condițiilor privind acordarea unor ajutoare medicilor cu venituri mici ori cu probleme sociale deosebite se precizează că „principalele forme de intrajutorare care pot fi acordate sunt următoarele: acordarea unei sume de bani, acoperirea costurilor parțiale sau totale cu medicamentele, acoperirea costurilor totale sau parțiale ale unor servicii medicale complexe neacoperite de sistemul social de asigurări sociale de sănătate, acoperirea unor costuri legate de ameliorarea stării de sănătate neacoperite de sistemul social de asigurări sociale de sănătate”
   Medicii pot depune o cerere de ajutor la filiala județeană a Colegiului Medicilor și după o analiză riguroasă, aceasta poate fi sau nu aprobată. Însă, cei care obțin aceste sume au obligația să facă dovada cheltuirii banilor în scopul cerut. Cererea pentru acordarea unui ajutor financiar se poate face fie de către medicul respectiv, fie de către un alt membru al Colegiului Medicilor din România, fie de către o rudă a acestuia ori de către persoana fizică sau juridică în grija căreia se află medicul aflat în dificultate.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?