Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

GALERIE FOTO: Copiii au aflat informații despre dezastrele naturale


   Porțile Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) Vrancea s-au deschis vineri, pentru toți cei care au dorit să vadă mijloacele de intervenție în caz de dezastre și să afle mai multe despre cum sunt ele folosite. În curtea Detașamentului de Pompieri Focșani au fost expuse autospecialele de lucru cu apă și spumă, autospeciala de descarcerare, echipamentele de scafandri și accesoriile utilizate de echipa pirotehnică. Totodată, s-au desfășurat și activități de informare și conștientizare a cetățenilor privind riscurile generatoare de dezastre naturale, a măsurilor de prevenire, precum și a conduitei de urmat pe timpul producerii acestora. 
   Activitatea a fost organizată în contextul sărbătoririi, la 13 octombrie, a Zilei Internaționale Pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale. Dezastrele sunt evenimente care duc la pierderi de vieți omenești și la pagube materiale foarte mari, fiind necesară acțiunea unui număr însemnat de forțe și mijloace de intervenție. Pentru reducerea acestor riscuri, este necesară și contribuția administrațiilor publice locale, operatorilor economici, instituțiilor publice și a populației din zonele cu riscuri naturale și din zonele afectate de astfel de calamități.
   La nivelul județului Vrancea, riscurile naturale sunt reprezentate de incendii de pădure, inundații, fenomene meteorologice periculoase (furtuni, secetă, îngheț, căderi de grindină) și fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren, cutremure de pământ). „Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscurilor Dezastrelor Naturale, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a organizat Ziua Porților Deschise. Au fost invitați copii de la mai multe instituții de învățământ din județ în scopul prezentării mijloacelor aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență și pentru a-i informa despre modul de comportare în cazul producerii unor dezastre. La nivelul județului Vrancea se pot înregistra mai multe riscuri care pot produce dezastre. Dintre riscurile naturale putem enumera fenomenele meteo periculoase cum ar fi înghețul, de asemenea cutremurele, alunecările de teren, inundațiile sau incendiile de pădure. Cu cât suntem mai bine pregătiți să facem față unor astfel de riscuri, cu atât modul de gestionare a situațiilor de urgență generate de acestea va fi mai eficient”, a precizat locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?