Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: Ceața a îngreunat traficul rutier pe mai multe drumuri din judeţ


   Ceața a îngreunat traficul rutier pe mai multe drumuri din județ. Ieri dimineață, vizibilitatea a scăzut destul de mult, iar carosabilul a fost umed în anumite zone. Spre exemplu, pe drumul european, până la intersecția cu Peco Cotești era ceață, iar de aici spre Urechești ploua cu… soare.     Meteorologii spun că fenomenul va fi prezent și în  diminețile următoare, pe mai multe drumuri din țară. De altfel, ieri, între orele 09.00-12.00, Vrancea a fost sub atenționare meteo Cod Galben de ceață. Potrivit meteorologilor, vizibilitatea a scăzut sub 200 metri și izolat sub 50 de metri. 
   Pentru a preîntâmpina producerea unor accidente grave, conducătorii auto sunt sfătuiți să conducă prudent, cu viteză redusă. „Este necesar să se circule cu viteză adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător”, transmit polițiștii de la Rutier. Aceștia au adăugă că  luminile de întâlnire ale autovehiculelor trebuie să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiții de ceață densă, trebuie folosite și luminile de ceață. De asemenea, trebuie păstrată o distanță mai mare în mers față de mașina din față. 
   Și pietonii, bicicliștii și căruțașii trebuie să fie atenți. Ei trebuie să fie conștienți de faptul că pe timp de ceață sunt mai greu vizibili în trafic și să aibe echipament și semnalizare corespunzătoare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?