Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Corcoz şi Dumbravă, la Cupa „TT Bacău“ la tenis de masă


   Sala de educație fizică a Åžcolii „Constantin Platon” din Bacău a răsunat de țăcănitul mingilor de celuloid, cu prilejul turneului din Circuitul Amatur, Cupa „TT Bacău”.  S-a jucat simultan la 16 mese, existând o fază eliminatorie și una tip campionat. Meciurile s-au terminat târziu. „Am reușit să aducem la Bacău un concurs de categoria A, iar pentru la anul, dacă vom avea și sprijinul autorităților locale, vom organiza unul de A+”, a declarat antrenorul băcăuan Sebastian Rojniță, adăugând: „Mulțumesc Direcției Județene pentru Sport, care ne-a ajutat cu diplomele și cupele, dar și conducerii Åžcolii nr. 2, care ne-a pus la dispoziție sala, de asemenea sponsorilor”
   În Bacău au venit să concureze pentru acest eveniment peste 100 de jucători de tenis de masă din județele Moldovei. Printre concurenți s-au aflat și doi sportivi din Vrancea care iubesc acest frumos sport, tenisul de masă. Costin Corcoz a concurat la categoria Open și s-a clasat pe locul 7, iar la categoria amatori, Daniel Dumbravă s-a clasat în final pe locul 12. Categoria A înseamnă că a existat și o secțiune Open, rezervată jucătorilor experimentați, ba chiar și celor legitimați și care participă în Campioantul Național, dar numai până la nivel de Divizia B, inclusiv, nu și celor de Divizia A și Superligă. Categoria A+ este rezervată topului categoriei Open, compusă din aproximativ 300 de jucători din toată țara. La secțiunea Amatori, nu există barieră de vârstă sau sex. Pe baza adițiunii de puncte obținute în fiecare turneu, se întocmește un clasament național. 
   Toate competițiile sunt organizate în proporție covârșitoare prin eforturi proprii (inclusiv financiare) ale persoanelor ce-și asumă organizarea. La fel, participanții își plătesc drumul și șederea în orașul organizator din propriul buzunar. Sunt lucruri ce atestă amploarea Amatur, dar și pasiunea arzătoare ce-i animă pe iubitorii tenisului de masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?