Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cadrele medicale intră în grevă japoneză


   Membrii Sanitas Vrancea au început să strângă semnături pentru declanșarea conflictului de muncă, iar începând cu data de 15 octombrie, ei vor intra în grevă japoneză, urmând a purta banderole tricolore. Claudiu Grosu, liderul Sanitas Vrancea, ne-a precizat ca până la finele săptămnii viitoare se va finaliza acțiunea de strângere de semnături, iar banderolele tricolore vor fi purtate până când guvernanții le vor rezolva doleanțele. „Am început să strângem semnăturile de la toate cadrele medicale, nu doar de la membrii Sanitas. Începând cu săptămâna viitoare membrii Sanitas vor purta banderole tricolore, aceasta fiind o formă de grevă japoneză. Acestea vor fi date de către Sanitas și purtate până când ni se vor rezolva solicitările. Prin aceste banderole vrem să atragem atenția că sistemul sanitar este într-o situație precară. Va fi o grevă pașnică, prin care ne dorim să atragem atenția asupra celor pe care le-am cerut până acum”, ne-a precizat Claudiu Grosu. 
   În condițiile în care până pe 9 noiembrie nu se găsește o rezolvare la problemele ridicate de sindicaliștii din sănătate, aceștia vor organiza un miting de amploare la București. Dacă nici atunci nu le vor fi ascultate cerințele, cadrele medicale amenință cu întreruperea activității sau cu demisia în bloc.
   În luna septembrie, la București au avut loc mai multe acțiuni de pichetare ale  sediilor Ministerului Sănătății și Ministerului Finanțelor. Cadrele medicale vrâncene au protestat pe 19 septembrie, alături de sindicaliști din  Buzău, Cluj, Vâlcea, Arad și Hunedoara. Ele solicită 6% din PIB pentru sănătate; menținerea sistemului actual de organizare a spitalelor; respectarea normativelor de personal și elaborarea regulamentelor de sporuri; negocierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului asistență socială, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?