Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Şapte ani de închisoare pentru tâlhărie și violare de domiciliu


   Daniel O., de 20 de ani, din Faraoanele, a fost condamnat la șapte ani de închisoare în primă instanță, fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de violare de domiciliu și tâlhărie. Tânărul a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani că la sfârșitul lunii ianuarie a pătruns fără niciun drept în locuința unei bătrâne de la care, prin violență, a reușit să sustragă mai multe bunuri. „Condamnă pe inculpatul O. Daniel pentru comiterea infracțiunilor de: – violare de domiciliu, (…) tâlhărie,(…) inculpatul va executa pedeapsa mai grea de 7 ani închisoare. (…) menține starea de arest a inculpatului. (…)Obligă inculpatul la 1000 de lei despăgubiri civile către partea vătămată „, se arată în hotărârea pronunțată la sfârșitul săptămânii trecute de magistrații Judecătoriei Focșani.
   Reamintim că în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că tânărul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Daniel O. a fost acuzat că în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, în jurul orei 03.00, știind că partea vătămată locuiește singură, a pătruns în casa acesteia. A încercat să intre în curte, iar câinele a început să latre. Partea vătămată a întrebat cine este la poartă, iar tânărul s-a recomandat ca fiind o persoană care o ajuta pe femeie la treburile gospodărești. Victima i-a deschis, dar n-a mai apucat să aprindă lumina, că a fost bruscată de Daniel, care a amenințat că o omoară, apoi a pornit în căutarea unor bunuri, pe care femeia le avea în locuință. La plecare, a luat cu el un lănțișor din aur, un telefon mobil și 5 kilograme de carne. Doar telefonul a fost restituit părții vătămate, lănțișorul fiind vândut unei case de amanet.
    Daniel a recunsocut comiterea faptei. În trecut, el a fost internat într-un centru de reeducare, dar după ce a ieșit de acolo s-a apucat din nou de activitatea infracțională. În prezent mai este cercetat într-un alt dosar, pentru furt calificat. El a fost arestat preventiv pe 29 martie.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?