Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Reţeaua de apă şi canalizare este finalizată la Goleşti


   Compania de Utilități Publice Focșani SA prezintă mâine, rezultatele la finalizarea lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din Golești. Lucrările au început pe 26 iulie 2011, valoarea totală a investiției ridicându-se la 11 milioane de lei, fără TVA. Lucrările au fost efectuate de Asocierea SC Hidroconstrucția SA București – SC Probit SRL, în cadrul contractului „Extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Golești, aglomerarea Focșani”, aferent proiectului cu finanțare europeană „Reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Vrancea” – VranceAqua, cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, prin Programul Operațional Sectorial „Mediu”. „Urmare a investiției efectuate s-a realizat o îmbunătățire considerabilă a calității apei potabile distribuite, sistemul de alimentare cu apă al localității fiind adus la standarde europene. Concret, a fost extinsă rețeaua de alimentare cu apă pe 6 străzi din Golești și Ceardac, pe o lungime totală de 3.810 m. Rețeaua de canalizare a fost, de asemenea, extinsă pe alte 26 de străzi din cele două localități cu încă 18.654 m. Cât privește consumatorii casnici, proiectul a condus la crearea a 205 branșamente la rețeaua de apă și alte 1.399 de racorduri la rețeaua de canalizare. S-au construit 2.106 metri conducte de refulare, s-a reabilitat și extins o stație de pompare a apelor uzate”, arată Dorin Cenușă, șeful Unității de Implementare a Proiectului de la SC CUP SA Focșani.
     Proiectul „Reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată din județul Vrancea”, inițiat de președintele Marian Oprișan, reprezintă una dintre investițiile majore pe care Consiliul Județean Vrancea și CUP Focșani le implementează în perioada 2010 – 2014 la nivelul județului Vrancea, având o valoare totală de 441.765.258 lei. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operațional Sectorial „Mediu”.
    Proiectul „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Vrancea” va rezolva problemele a 160.000 de vrânceni care urmează să beneficieze de extinderea și modernizarea rețelelor de apă/canal din municipiile Focșani și Adjud, din orașele Panciu, Odobești și Mărășești, dar și din comunele Golești, Cîmpineanca și Homocea.
       Proiectul VranceAqua prevede reabilitarea puțurilor de apă, a stațiilor de tratare a apei potabile, a conductelor de aducțiune, extinderea sistemului de distribuție a apei, extinderea și reabilitarea rețelelor de canalizare din aceste localități, dar și realizarea a cinci noi stații de epurare. O parte dintre aceste lucrări sunt programate să se finalizeze la sfârșitul anului 2013.
     VranceAqua este al doilea proiect din județul Vrancea care se derulează în acest domeniu, după construcția noii Stații de Epurare a municipiului și a Uzinei de Apă din Focșani. Vrancea este singurul județ din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor cât și pe cea de apă/apă uzată.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?