Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

O gospodărie din Soveja s-a făcut scrum în toiul nopţii


   Un scurtcircuit electric a lăsat fără acoperiș deasupra capului o familie din satul Dragosloveni, comuna Soveja. Agoniseala de-o viață a oamenilor s-a făcut scrum într-o clipă, în urma unui incendiu izbucnit în toiul nopții. „O gospodărie din comuna Soveja, satul Dragosloveni, a fost cuprinsă de un puternic incendiu în prima zi a lunii octombrie, pompierii militari acționând în colaborare cu reprezentanții SVSU din localitate pentru localizarea și stingerea flăcărilor. Evenimentul a fost anunțat la dispeceratul ISU-SAJ prin intermediul numărului unic de urgență 112 în jurul orei 02.00, iar o autospecială de la Punctul de Lucru Soveja din cadrul Stației de Pompieri Panciu s-a deplasat imediat la locul indicat. Intervenția care a durat aproximativ două ore și jumătate s-a desfășurat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Soveja”, a transmis locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Focul s-a extins foarte repede, iar casa de locuit și o magazie de lemne s-au făcut scrum. Pompierii, care au ajuns la fața locului imediat după ce s-a anunțat incendiul, au intervenit și pentru a proteja gospodăriile învecinate, întrucât casele sunt foarte aproape una de cealaltă și exista pericolul ca flăcările să se extindă. „Atât din cauza cantității mari de materiale combustibile din alcătuirea celor două imobile, cât și din cauza distanței mici existente între ele, flăcările s-au propagat cu repeziciune, iar având în vedere că incendiul s-a produs în cursul nopții, evenimentul a fost observat cu întârziere. La sosirea forțelor de intervenție la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul unei locuințe, construit din lemn cu învelitoare din șindrilă, pe o suprafață de aproximativ 300 mp și la acoperișul unei magazii de lemne, confecționat din aceleași materiale, pe o suprafață de 50 mp”, a adăugat locotenent Duță.
    După ce incendiul a fost stins, s-a făcut și o evaluare a pagubelor, care sunt însemnate. Flăcările au mistuit acoperișul casei de locuit și al unei magaziii de lemne, a distrus bunuri de uz casnic și mobilă și au ars trei metri cubi de lemne, depozitați în magazia cuprinsă de foc. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Verificările făcute de pompieri pentru a stabili cauza incendiului au arătat că, cel mai probabil, acesta s-a datorat unui scurtcircuit electric.
    Pe lângă incendiul de la Soveja, pompierii au mai avut o misiune, de această dată fiind vorba despre una pirotehnică. Intervenția a avut loc la Mărășești, iar pirotehniștii au ridicat un proiectil exploziv de calibru 76 milimetri, care era în stare de funcționare și care a fost găsit de Florin N., pe un câmp de pe raza localității. Proiectilul a fost dus la depozitul special amenajat unde va fi distrus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?