Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Şoferi, atenţie la drum! Ploaia poate reduce vizibilitatea în trafic


   Județul Vrancea este sub atenționatre meteo Cod Galben de ploi până mâine. În acest context, polițiștii de la Rutier au câteva sfaturi pentru șoferi, sfaturi pe care dacă le vor respecta nu vor fi implicați în accidente. Astfel, oamenii legii îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu prudență, cu viteză adaptată carosabilului umed și să acorde o atenție sporită pietonilor. Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, spun polițiștii. 
   Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulație pe fondul condițiilor meteorologice nefavorabile, conducătorii auto trebuie să circule cu atenție deosebită, pentru că poartă nu doar responsabilitatea siguranței lor, ci și a călătorilor. Timpul ploios poate favoriza producerea unor grave accidente rutiere. Astfel, polițiștii rutieri recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză redusă, să mărească distanța de siguranță în mers, să utilizeze luminile de întâlnire și să evite efectuarea manevrelor în trafic (depășiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.
   În situația în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers. De aceea, polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită și pietonilor, în special în zilele ploioase. Aceștia sunt mai puțin prudenți, se ascund sub umbrele, privesc mai puțin în jur și nu se asigură la traversare. 
   La rândul lor, pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri că intenția lor de a traversa a fost observată de șoferi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?