Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Viticultorii, aşteptaţi la Concursul Naţional de Vinuri „Bachus“


   Viticultorii sunt așteptați să se înscrie cu cele mai bune vinuri la Concursul Național de Vinuri „Bachus” . Aflat la cea de-a patra ediție consecutivă, concursul se va desfășura în perioada 5-6 octombrie, fiind organizat de Consiliul Județean Vrancea și Asociația Degustătorilor Autorizați din România. Anul trecut au fost acordate 32 de medalii de aur.

   Viticultorii sunt așteptați să se înscrie cu cele mai bune vinuri la Concursul Național de Vinuri „Bachus” . Pentru anul acesta, organizatorii au anunțat regulamentul concursului.
    Astfel, concursul este deschis tuturor categoriilor de vin, produse în conformitate cu reglementările UE, iar probele participante la concurs trebuie să provină dintr-un lot omogen și să respecte condițiile de ambalare și marcare în conformitate cu reglementările în vigoare. În concurs se vor înscrie câte 2 butelii (cap. min. 0,75 l) pentru fiecare probă.
    Producătorii și distribuitorii își pot înscrie vinurile în competiție la următoarele secțiuni :
    Vinuri liniștite: – vinuri tinere inclusiv recoltă 2013;    
    Vinuri de colecție (mai vechi de 2006 inclusiv);
    Vinuri efervescente;
    Vinuri speciale;
    Băuturi spirtoase și băuturi pe bază de vin (vinarsuri).

    Categoriile de vinuri în concurs sunt: vinuri albe liniștite nearomate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri albe semi aromate și aromate (seci, demiseci, demidulci, dulci); vinuri roze și roșii (seci, demiseci, demidulci, dulci).
    Pentru a se înscrie la concurs producătorii sau distribuitorii trebuie să trimită mostrele însoțite de buletinul de analize la Camera Agricolă Vrancea, strada Cuza Vodă nr.75 Focșani, județul Vrancea. Documentele de însoțire a probelor vor menționa: destinatarul, expeditorul și specificația „Mostre concurs fără valoare comercială”. Termenul limită de primire a probelor în concurs este data de 3 octombrie 2012, ora 24.00. Cei interesați pot obține informații suplimentare de la Nicolae Pupăză, directorul Camerei Agricole Vrancea, telefon: 0725.548306. 

32 de medalii de aur acordate la „Bachus 2012”

    Marea Medalie de Aur pentru vin alb a fost câștigată, anul trecut, la cea de-a III-a ediție a Concursului Național de Vinuri „Bachus”, de Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație (SCDVV) Pietroasa, județul Buzău cu o Tămâioasă Românească din 2003, iar Marea Medalie de Aur pentru vin roșu a fost câștigată de Senator Prodimpex SRL Focșani cu o Fetească Neagră din 2009. Vincon Vrancea SA a obținut Marea Medalie de Aur pentru Jad, un vinars vechi de 28 de ani.
    Membrii juriului au acordat, pentru cele 246 de probe înscrise, 32 de medalii de aur și 37 medalii de argint. Cele mai multe medalii de aur – șase – au fost câștigate de Vincon Vrancea SA. Medalii de aur au mai fost câștigate de: Apcovin Impexp SRL Focșani (1 medalie), Bucium SA (2 medalii), Budureasca SRL, Gura Vadului (1 medalie), Carl Reh Winery SRL (1 medalie),  Domeniile Anastasia SRL (1 medalie), DVFR Sahateni (1 medalie), Jidvei SRL (3 medalii), Mera Com SRL International (2 medalii), Natura SRL Å¢ifești (1 medalie), Nicoară și Fiul SRL București (1 medalie), SCDVV Pietroasa (3 medalii), Senator Prodimpex SRL Focșani (1 medalie), Speed SRL Huși (1medalie), Vinex Odobești SRL (3 medalii), Vinexport Trade Mark SA (1 medalie), Vinicola Averești (3 medalii).
    Câte 4 medalii de argint au câștigat vinurile de la Vincon Vrancea SA, Senator Prodimpex SRL Focșani și Speed SRL Huși. Au mai câștigat medalii de argint: Agrofarm Grup SA Pitești (1 medalie), Bucium SA ( 2 medalii), Budureasca SRL Gura Vadului ( 1 medalie), Domeniile Anastasia SRL (1 medalie), Grand Via (1 medalie), Jalba Ionel- Unirea Odobești (1 medalie),  Jidvei SRL (3 medalii), Mera Com SRL International (2 medalii), Mustățea Nicușor (1 medalie) Natura SRL Å¢ifești (3 medalie), PF Nica Vasile (1 medalie), Rovit SA Valea Călugărească (1 medalie), SCDVV Pietroasa (3 medalii), Vinex Odobești SRL (1 medalie), Vinexport Trade Mark SA (1 medalie), VioVin Prodserv SRL Odobești (1 medalie) și Vitipomicola SA Sâmburești (1 medalie).

Important de știut pentru comercianți

    Comercianții care vor să participe cu mustării, produse tradiționale, standuri comerciale, etc,  în cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2013”, trebuie să ia legătura cu viceprimarul municipiului Focșani, Ionel Gabriel Necula. De la acesta vor putea afla care sunt procedurile ce trebuie realizate pentru a primi aprobarea de a participa în cadrul Festivalului Internațional al Viei și Vinului „Bachus 2013”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?