Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642
Ediția: Miercuri 5 iunie 2024. Nr. 6642

Oprişan îi ajută pe aleşii locali care se judecă cu ANI


   Prim ministrul Victor Ponta a declarat că Marian Oprișan,  vicepreședintele PSD și președinte al UNCJR, a fost însărcinat de conducerea centrală partidului să se ocupe de asigurarea asistenței juridice în cazul aleșilor locali care au formulat acțiuni în instanță împotriva ANI. „Ne sprijinim primarii în toate acțiunile în instanță. Avem această organizare, vicepreședintele Marian Oprișan se ocupă, avem asistență juridică pentru toți primarii noștri”, a spus Victor Ponta.
   În luna august, Marian Oprișan declara că Legea 161/2003, pentru prevenirea și sancționarea corupției lasă loc la abuzuri și ar trebui modificată. „României îi lipsește un lucru cât se poate de categoric și anume unificarea practicii judiciare. Vom cere Guvernului și ministrului Justiției să vedem care sunt costurile, pentru că este inadmisibil ca o acțiune a Agenției Naționale de Integritate îndreptată împotriva unui ales local să primească într-o instanță un verdict și într-o altă instanță un verdict. Legea 161 trebuie modificată. Este bine că legea este bună, este bine că legea este foarte clară, este bine că articolele 88 și 87 nu lasă loc la interpretări, dar cu toate acestea articolele lasă loc unor eventuale abuzuri sau interpretări eronate din partea ANI”, a afirmat președintele UNCJR.
   Potrivit acestuia, presa face confuzie între calitatea de acționar, membru al adunării generale a acționarilor sau membru al consiliului de administrație al unei societăți subordonate autorității locale și calitatea de președinte sau membru al unei asociații de dezvoltare intracomunitară, care are ca scop atragerea de fonduri europene pentru programele europene de interes local, regional sau intracomunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?