Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Spitalul Adjud va avea computer tomograf


   Spitalul Municipal din Adjud va fi dotat cu un computer tomograf de ultimă generație. În urma demersurilor făcute de conducerea unității, Ministerul Sănătății a aprobat proiectul prin care va contribui cu 95% din prețul acestui aparat, iar Consiliul Local va aloca restul de 5%. Valoarea totală a acestui computer tomograf este de peste 100 de mii de lei.
   Managerul Spitalului Adjud, medicul Gheorghe Bercea, spune că acest computer este foarte necesar, deoarece unitatea nu dispune de așa ceva, iar pacienții sunt nevoiți să se deplaseze la Focșani pentur a-și face tomografii. „Avem mare nevoie de așa ceva. Cele aproximativ 70 de mii de persoane care sunt deservite de acest spital nu pot beneficia de tomografii, ele fiind nevoite să se deplaseze până la Focșani. Dosarul de achiziție l-am înaintat către Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, care va derula achiziția computerului tomograf”, a precizat Bercea.
   Computerul tomograf va fi amplasat în cadrul Laboratorului de Radiologie, astfel putând fi oferite servicii complete de radiologie și imagistică medicală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?